Κορονοϊός: Το ΒΙΝΤΕΟ της Βρετανίας που σαρώνει – Τι πρέπει να κάνετε στο σπίτι για να αποφύγετε τον ιό

Ο κορονοϊός “καλπάζει” στο Ηνωμένο Βασίλειο με το τελευταίο 24ωρο να σημειώνεται ρεκόρ θανάτων. Η κυβέρνηση εντείνει την εκστρατεία ενημέρωσης με ένα νέο βίντεο για τα μέτρα προφύλαξης που θα πρέπει να παίρνουν οι πολίτες μέσα στο σπίτι.

Το νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας δείχνει πώς ο κορονοϊός παραμένει σε κλειστούς χώρους, ενώ δίνει οδηγίες πώς να διατηρείται ο καλός αερισμός του σπιτιού.

Η έρευνα δείχνει ότι το να είσαι σε δωμάτιο με καθαρό αέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από σωματίδια κατά περισσότερο από 70%. Το βίντεο είναι μέρος της εκστρατείας «Χέρια – Πρόσωπο – Χώρος», η οποία καλεί τους πολίτες να υιοθετήσουν απλές συμπεριφορές υγείας ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού.

Ο καλός αερισμός του δωματίου κρίνεται απαραίτητος όταν οι κάτοικοι ενός σπιτιού δέχονται κάποιον επαγγελματία για απαραίτητες εργασίες ή για ιατρική επίσκεψη, είτε κάποιο μέλος από τον στενό κύκλο της «ομάδας υποστήριξης» που έχουν δηλώσει ώστε να αποφύγουν τη μόλυνση.

Ο απλός αυτός τρόπος μπορεί ακόμη και να εμποδίσει τη μετάδοση από μέλος της οικογένειας που έχει τον ιό στα άλλα μέλη της οικογένειας.

Η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Λιντς Κάθριν Νόακς επιστημονική σύμβουλος για το βίντεο είπε:

«Όταν ένα δωμάτιο δεν έχει καθαρό αέρα και όπου οι άνθρωποι παράγουν μεγάλες ποσότητες αερολύματος μέσω δραστηριοτήτων όπως το τραγούδι και η δυνατή ομιλία, τότε είναι πιθανό να μεταδοθεί κορονοϊός. Ο καθαρός αέρας πρέπει να προέρχεται από εξωτερικούς χώρους – η ανακυκλοφορία του αέρα σημαίνει ότι τα αερολύματα που περιέχουν τον ιό κινούνται γύρω από το ίδιο δωμάτιο αντί να εξάγονται σε εξωτερικούς χώρους».

«Οι μονάδες εξαερισμού ή όποια οικιακά συστήματα χρησιμοποιούν αέρα εξωτερικού χώρου μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικά με το άνοιγμα παραθύρων ή θυρών, αρκεί να περιορίζουν την ανακυκλοφορία του ίδιου αέρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ