Αλιγάτορας – τέρας: Ζύγιζε πάνω από έναν τόνο – Πώς ένας ψαράς κατάφερε να πιάσει το τεράστιο ερπετό

Του χρειάστηκαν χρόνια, αλλά ένας άνδρας από τη Φλόριντα κατάφερε να πιάσει και σκοτώσει έναν αλιγάτορα που ορκίζεται ότι τον βασάνιζε τα τελευταία χρόνια.

«Τρεις διαφορετικές φορές τους τελευταίους δύο μήνες έχω πάει στο ίδιο σημείο για ψάρεμα και με κυνηγούσε», είπε ο ψαράς Corey Capps στο CNN για τον αλιγάτορα... εχθρό του. «Λοιπόν εγώ κι αυτός ήμασταν, κάτι θα γινόταν για να μπει τέλος».

Ο Capps ονειρευόταν να πιάσει τον τεράστιο αλιγάτορα, ο οποίος ζούσε σε ένα ποτάμι στην πόλη του Blountstown της Φλόριντα, για τρία χρόνια.

Τον Οκτώβριο έκανε βόλτα με μια βάρκα στον ποταμό Apalachicola με τη σύζυγό του, όταν τον εντόπισε ξαπλωμένο σε μια όχθη, ανέφερε το CNN. Κάλεσε τον φίλο του Rodney Smith, ο οποίος έχει ειδική άδεια από τις αρχές για να μπορεί να κυνηγά νόμιμα αλιγάτορες.

Οι δυο τους πήραν μια μεγάλη βάρκα την επόμενη μέρα, 13 Οκτωβρίου, και για άλλη μια φορά είδε τον αλιγάτορα να χαλαρώνει στο ίδιο σημείο στην όχθη. Αν και οι δυο τους, είδαν ότι το θήραμά τους ήταν μεγάλο, δεν συνειδητοποίησαν πόσο μεγάλο ήταν το ερπετό έως ότου το σκότωσαν.

Ζύγιζε 1.008 κιλά και είχε μήκος πάνω από 4 μέτρα. «Είναι ο μεγαλύτερος που έχω δει ποτέ», είπε ο Capps. Χρειάστηκε στους δύο φίλους περίπου 3 ½ ώρες για να μετακινήσουν το ζώο από την ακτή στο σκάφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ