Κορονοϊός – Ισπανία: Oι αρχές της Κανταβρίας καλούν τους 530.000 κατοίκους να “αυτοαπομονωθούν

Οι αρχές της αυτόνομης περιοχής της Κανταβρίας, στη βορειοδυτική Ισπανία, κάλεσαν το Σάββατο τους περίπου 530.000 κατοίκους της «να αυτοαπομονωθούν» λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Στον ιστότοπο της τοπικής κυβέρνησης τονίζεται ότι «οι υγειονομικές αρχές συνιστούν την εθελούσια αυτοαπομόνωση και συμβουλεύουν να περιοριστούν στο μέγιστο οι κοινωνικές επαφές και οι μετακινήσεις».

Οι κάτοικοι θα πρέπει επίσης, στο βαθμό που είναι εφικτό, να ματαιώσουν ή να αναβάλουν οικογενειακές και κοινωνικές συγκεντρώσεις, να αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους, να μην πηγαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια και να μην κυκλοφορούν έξω μετά τις 10 το βράδυ.

Τις τελευταίες 48 ώρες καταγράφηκαν περισσότερα από 210 νέα κρούσματα στην περιοχή. Συνολικά, τα κρούσματα στην Κανταβρία είναι 8.665.

Πολλές περιφέρειες της Ισπανίας, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Μαδρίτης, υιοθέτησαν δραστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Στην Καταλονία, έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια για τουλάχιστον 15 ημέρες.

Στην Ισπανία, μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο σε όλον τον κόσμο, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 936.000 κρούσματα και πάνω από 33.000 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ