Κορονοϊός – Ντόναλντ Τραμπ: Στο νοσοκομείο με πυρετό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Το προεδρικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε χθες Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου θα νοσηλευθεί ο αρχηγός του κράτους «για μερικές ημέρες», σύμφωνα με την προεδρία, μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που βάδισε ως το ελικόπτερο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο μεγιστάνας δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ενώ απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία.

Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του GOP, ανάμεσά τους η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, που είχε πάει πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί.

Δείτε φωτογραφίες του Τραμπ λίγο πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο:

Τι δήλωσε νωρίτερα ο γιατρός του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία για την Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση, ανακοίνωσε απόψε ο γιατρός του Λευκού Οίκου. «Σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος παραμένει κουρασμένος αλλά έχει υψηλό ηθικό», ανέφερε ο Σον Κόνλεϊ, ο γιατρός του Αμερικανικού προέδρου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πρόσθεσε ότι του χορήγησε μια δόση από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron και το οποίο έχει δώσει ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε μικρό αριθμό ασθενών. Οι ειδικοί εξετάζουν τον πρόεδρο και θα κάνουν συστάσεις για «τα επόμενα στάδια», σημείωσε ο Δρ Κόνλεϊ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μελάνια Τραμπ έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο».

Ο γιατρός δεν διευκρίνισε πιο συγκεκριμένα τα συμπτώματα του Αμερικανού προέδρου, πέραν της κόπωσης. Εκτός από το φάρμακο αυτό ο Τραμπ λαμβάνει επίσης ψευδάργυρο, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μελατονίνη και ασπιρίνη.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου βρίσκεται ο Τραμπ:

Το μήνυμα Τραμπ πριν μπει στο νοσοκομείο:

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στο μήνυμα του: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την μεγαλειώδη συμπαράσταση. Μεταβαίνω στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ. Νομίζω ότι τα πηγαίνω πολύ καλά αλλά θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η Πρώτη Κυρία είναι σε καλή κατάσταση. Σας ευχαριστώ όλους. Το εκτιμώ πολύ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Σας ευχαριστώ».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ, AFP, Reuters, rt.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ