Σπάνιες φωτογραφίες των Ντέιβιντ Μπόουι και Μπριζίτ Μπαρντό σε έκθεση στο Λονδίνο

Σπάνιες φωτογραφίες των Ντέιβιντ Μπόουι, Τζούντι Γκάρλαντ, Μπριζίτ Μπαρντό, The Beatles και πολλών άλλων παρουσιάζονται σε αναδρομική έκθεση για τον φωτογράφο που τους αιχμαλώτισε με τον φακό του στη Zebra One Gallery, στο Χάμπστεντ, στο Λονδίνο.

Η Φέι Ντάναγουεϊ ξαπλώνει δίπλα στην πισίνα στο Beverly Hills Hotel το επόμενο πρωί της βραδιάς που κέρδισε το Όσκαρ, το 1977. Ο Πολ Νιούμαν και ο Λι Μάρβιν ποζάρουν ως δύο καουμπόι του Χόλιγουντ μετά από την κωμωδία «Pocket Money» του 1971.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι μεταμορφώνεται από την περσόνα Ζίγκι Στάρνταστ σε Λεπτός Λευκός Δούκας και πέρα από αυτό. Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες επέλεξε η επιμελήτρια της έκθεσης, Γκαμπριέλ ντε Πλοϊ από το αρχείο των δύο εκατομμυρίων αρνητικών του Τέρι Ο’ Νιλ, ο οποίος πέθανε πέρσι.

Η έκθεση προβάλλει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές διασημοτήτων στην ιστορία – και το πως ο Τέρι Ο’ Νιλ κατάφερε να παραμείνει ένας από τους πιο θρυλικούς φωτογράφους για πάνω από έξι δεκαετίες. Αλλά ποιο ήταν το μυστικό για την επιτυχία του;

«Νομίζω ότι το μυστικό του Τέρι ήταν ότι ήθελε μόνο να είναι ο εαυτός του, δεν ήθελε να γίνει διασημότητα, επειδή οι διάσημοι ήταν το αντικείμενο της δουλειάς του, όχι ο ίδιος ή η ζωή του. Δεν εμφανιζόταν απλώς και τους φωτογράφιζε» ανέφερε η επιμελήτρια της έκθεσης.

«Ο Τέρι ήταν φίλος μια ζωή με αυτούς τους ανθρώπους, τους φωτογράφιζε για όλη τους τη ζωή, οπότε είχε εξαιρετική πρόσβαση και τους γνώριζε πραγματικά. Ήταν σε θέση να τους συλλάβει με τον τρόπο που μόνο κάποιος που τους γνώριζε στενά μπορούσε» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ