ΗΠΑ – Τίμησαν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ: “Βγάλτε το γόνατο από τον λαιμό μας” – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο τελετή μνήμης του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς στη Μινεάπολη. Η τελετή μνήμης έγινε στο North Central University παρουσία συγγενών, φίλων, του κυβερνήτη της Μινεσότα, διασημοτήτων και αξιωματούχων.

Εκατοντάδες άτομα πήγαν και γονάτισαν μπροστά στο χρυσό φέρετρο του Τζόρτζ Φλόιντ, κίνηση που έχει καθιερωθεί στις ΗΠΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη ρατσιστική βία.

Οι παρευρισκόμενοι στην τελετή μνήμης κράτησαν σιγή για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή και το διάστημα που υπολογίζεται ότι ο αστυνομικός είχε το γόνατό του στον λαιμό του 46χρονου μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Στην τελετή πρωτοστάτησε ο Αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον. “Ο λόγος που δεν μπορούσαμε ποτέ να είμαστε αυτό που θέλαμε να είμαστε και αυτό που ονειρευτήκαμε είναι επειδή είχατε το γόνατό σας στο λαιμό μας. Αυτό που έγινε στον Φλόιντ, γίνεται κάθε μέρα σε αυτή την χώρα, στην εκπαίδευση, στην υγεία, σε κάθε τομέα της αμερικανικής ζωής. Ήρθε η ώρα να σταθούμε όρθιοι στην μνήμη του Τζορτζ και να φωνάξουμε ‘Πάρτε το γόνατο από τον λαιμό μας’”, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Σάρπτον.

Δείτε το βίντεο

Πηγή πληροφοριών/ΒΙΝΤΕΟ: Daily Mail

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΡ, Reuters, BFM TV

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ