Τζορτζ Φλόιντ: Είχε αναρρώσει από κορονοϊό τον Απρίλιο – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Θετικός στον κορονοϊό ήταν ο Τζορτζ Φλόιντ τον Απρίλιο, αν και αυτός δεν ήταν παράγοντας που επιτέλεσε στον θάνατό του, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση. Ο Φλόιντ δεν ήταν πλέον συμπτωματικός όταν τέσσερις αστυνομικοί τον σκότωσαν στη Μινεάπολις, σύμφωνα με τον δρ. Άντριου Μπέικερ, τον επικεφαλής ιατροδικαστή στην Κομητεία Χένεπιν.

Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη με την άδεια της οικογένειας Φλόιντ αναφερόταν: “Δεδομένου ότι η… θετικότητα για τον κορονοϊό μπορεί να επιμείνει για εβδομάδες μετά τη μόλυνση και τη θεραπεία από την κλινική νόσο, η αυτοψία αντικατοπτρίζει πιθανότατα ασυμπτωματική αλλά επίμονη… θετικότητα από παλαιότερη λοίμωξη”. Στην πλήρη 20σέλιδη έκθεση υποστηρίζεται ότι ο θάνατος του Φλόιντ ήταν ανθρωποκτονία καθώς πέθανε όταν η καρδιά του σταμάτησε ενώ ο αστυνομικός Ντέρεν Σόβιν συμπίεσε τον λαιμό του με ο γόνατό του, όπως καταγράφεται στα ευρέως διαδεδομένα βίντεο της σύλληψής του.

Αν και η οικογένεια του Φλόιντ συνέταξε δική της ανεξάρτητη νεκροψία που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την οποία η ανθρωποκτονία του Φλόιντ προκλήθηκε από ασφυξία τόσο από τη συμπίεση του λαιμού του όσο και της πλάτης του λόγω του βάρους του αστυνομικού Τόμας Λέιν στην κοιλιά του. Ο Σόβιν ο Λέιν και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βοήθησαν στη σύλληψη απολύθηκαν και τώρα κατηγορούνται για κακουργήματα.

Το γραφείο του ιατρικού ερευνητή εντόπισε και άλλες “σημαντικές καταστάσεις” του Φλόιντ, όπως: καρδιακές παθήσεις, δηλητηρίαση από φαιντανύλη και πρόσφατη μεθαμφεταμίνη – λεπτομέρειες που δημοσιεύθηκαν στην αρχική έκθεση και οι οποίες εξόργισαν τον οικογενειακό δικηγόρο του Φλόιντ, Μπέντζαμιν Κραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι η αναφορά αυτών των στοιχείων που κρίθηκαν ότι δεν αποτελούν παράγοντα του θανάτου του σε οποιαδήποτε έκθεση, ήταν απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα του Φλόιντ πριν από τις δίκες των αστυνομικών.Μαζί με το θετικό τεστ του κορονοϊού, η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι ο Φλόιντ υπέστη τραυματισμούς σε πρόσωπο, ώμους, χέρια, πόδια, είχε μώλωπες στους καρπούς από τις χειροπέδες και ένα σπασμένο πλευρό στη διάρκεια της καρδιοπνευμονικής ανάνηψης.

Πηγή: NY Post

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ