Ο Τραμπ κάνει τον ανήξερο: Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί οι πολίτες ρωτούν για ενέσεις με απολυμαντικά

Συνεχίζεται ο σάλος για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρώτα πρότεινε στους πολίτες να κάνουν ενέσεις με απολυμαντικά για να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό και στη συνέχεια, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν υποστήριξε ότι έκανε μια ειρωνική ερώτηση σε δημοσιογράφους για να δει τι θα συμβεί.

Οι κυβερνήτες των πολιτειών Μίσιγκαν και Μέριλαντ κατηγόρησαν την Κυριακή τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την αύξηση που παρουσιάζουν τα τηλεφωνημάτα σε γραμμές βοήθειας σχετικά με ερωτήσεις για τα απολυμαντικά. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος για την covid-19 ένας δημοσιογράφος επεσήμανε ότι η γραμμή βοήθειας στο Μέριλαντ έχει λάβει εκατοντάδες κλήσεις τις τελευταίες ημέρες από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες για τα απολυμαντικά μετά τα σχόλιά του.

“Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο”, απάντησε ο Τραμπ. “Δεν μπορώ να το φανταστώ”.

Όταν στη συνέχεια τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι ευθύνεται για την αύξηση των κλήσεων, είπε: “Όχι”.

Σημειώνεται ότι το γραφείο του κυβερνήτη του Μέριλαντ ανακοίνωσε ότι έχει εκδώσει προειδοποίηση σε όλη την πολιτεία κατά των ενέσεων με απολυμαντικά μετά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου.

Από την πλευρά της η Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια των προϊόντων Lysol and Dettol, αναγκάσθηκε να ανακοινώσει ότι τα απολυμαντικά δεν “χορηγούνται” στους ανθρώπους.

“Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)”, ανακοίνωσε η εταιρεία δια παν ενδεχόμενο.

Πηγή πληροφοριών: BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ