Κορονοϊός: Οι ηγέτες της G7 δεσμεύονται να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για την καταπολέμηση του ιού

Οι ηγέτες των κρατών της Ομάδας των Επτά (G7) δεσμεύτηκαν να κάνουν «ό,τι είναι αναγκαίο» για να καταπολεμήσουν την πανδημία του κορονοϊού και να συνεργαστούν πιο στενά για την προστασία της δημόσιας υγείας, των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης.

Έπειτα από μια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα, οι ηγέτες της G7 σε κοινό τους ανακοινωθέν υποσχέθηκαν να αντιμετωπίσουν τους υγειονομικούς και οικονομικούς κινδύνους της πανδημίας του Covid-19 και να θέσουν τα θεμέλια για μια ισχυρή ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

«Αποφασίσαμε συντονισμένα μέτρα και να κάνουμε ότι είναι αναγκαίο, χρησιμοποιώντας όλα τα πολιτικά εργαλεία, για να επιτύχουμε ισχυρή ανάπτυξη στις οικονομίες της G7 και σε μέτρα διασφάλισης ενάντια σε κινδύνους δυσμενέστερων εξελίξεων», ανακοίνωσαν.

«Για αυτόν τον στόχο, κινητοποιούμε το σύνολο των μηχανισμών, όπως νομισματικά και δημοσιονομικά μέτρα, καθώς και στοχευμένες δράσεις, για να στηρίξουμε άμεσα και όσο χρειάζεται τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τις οικογένειες εργαζομένων», πρόσθεσαν.

Οι ηγέτες της G7 τόνισαν πως οι υπουργοί τους των Οικονομικών θα συντονίζουν κάθε εβδομάδα την εφαρμογή των μέτρων και την ανάπτυξη περαιτέρω ενεργειών.

Κάλεσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς οργανισμούς να στηρίξουν τις χώρες σε όλον τον κόσμο για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

«Θα αντιμετωπίσουμε αναταραχές στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε το διεθνές εμπόριο», συμπλήρωσαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ