Κορονοϊός: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στην Κίνα – Αναλαμβάνουν δράση οι χώρες της G7

Οι υγειονομικές αρχές της κεντρικής επαρχίας Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, εστίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ανακοίνωσαν 56 νέους θανάτους ασθενών και 2.103 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2ας Φεβρουαρίου.

Ο απολογισμός των θανάτων στη Χουμπέι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής αυξήθηκε σε 350, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση.

Συνολικά τα κρούσματα στο επίκεντρο της επιδημίας είναι 11.177.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας αναμένεται να δώσει εθνικό νεότερο απολογισμό αργότερα σήμερα Δευτέρα.

Αναλαμβάνουν δράση οι χώρες της G7

Οι χώρες της Ομάδας των επτά ισχυρότερων βιομηχανικά χωρών (G7), θα συζητήσουν την αντιμετώπιση με ενιαίο τρόπο του νέου κορονοϊού που εμφανίστηκε στην Κίνα, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Υγείας μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε για το θέμα αυτό με τον Αμερικανό ομόλογό του.

“Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει μια τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας της G7” για να υπάρξει “ενιαία αντιμετώπιση”, δήλωσε ο Γενς Σπαν.

“Δεν έχει νόημα εάν μια χώρα παίρνει μέτρα μόνη της”, δήλωσε τονίζοντας ότι αυτό προστίθεται στον ευρωπαϊκό συντονισμό που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Η ανακοίνωση σήμερα του πρώτου θανάτου εκτός της Κίνας ενός ανθρώπου που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την εξάπλωσή του.

Στην Κίνα, η πόλη Ουέντζου, 800 χλμ. από την Ουχάν, προστέθηκε στον κατάλογο των πόλεων που είναι σε καραντίνα και όλο και περισσότερες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους σε ανθρώπους από την Κίνα.

Ο κορονοϊός, που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, έχει προσβάλει περισσότερους από 16.000 ανθρώπους στην Κίνα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 360 ανθρώπων και έχει εξαπλωθεί σε περίπου 20 άλλες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ