Μεξικό: Οργή για την άγρια δολοφονία 7χρονης – Ζευγάρι την βασάνισε και την πέταξε στα σκουπίδια

Σάλος έχει προκληθεί στο Μεξικό μετά την άγρια δολοφονία μιας 7χρονης. “Οι φερόμενοι ως δολοφόνοι της Φάτιμα Σεσίλια, ενός κοριτσιού μόλις επτά ετών, ο βάρβαρος φόνος του οποίου προκαλεί αγανάκτηση στο Μεξικό, έχουν συλληφθεί” δήλωσε η Κλαούδια Σέινμπαουμ Πάρδο, η δήμαρχος της πρωτεύουσας της χώρας.

“Οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας της ανήλικης συνελήφθησαν σε χωριό στην πολιτεία του Μεξικού” πρόσθεσε μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Η εισαγγελία του Μεξικού διένειμε στα μέσα ενημέρωσης τις φωτογραφίες των δύο υπόπτων, που κατονόμασε ως Γλάδις Γιοβάνα «Ν» και Μάριο Αλμπέρτο «Ν».

Το ζευγάρι φέρεται να δολοφόνησε το κοριτσάκι αφού το βασάνισε. Το άψυχο σώμα της μικρής βρέθηκε πεταμένο μέσα σε πλαστική σακούλα σκουπιδιών, μακάβρια λεπτομέρεια που επέτεινε ακόμα περισσότερο την οργή.

Σύμφωνα με τον Ουλίσες Λάρα, εκπρόσωπο της εισαγγελίας, το ζευγάρι που κατηγορείται για την υπόθεση είναι αντιμέτωπο με κάθειρξη 80 ως 140 ετών εάν κριθεί ένοχο για τον φόνο.

Δεκάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης μπροστά στο προεδρικό ανάκτορο του Μεξικού, για να εκφράσουν την οργή τους μετά τη σοκαριστική δολοφονία.

Ο εντοπισμός το Σαββατοκύριακο του πτώματος της μικρής, που έφερε εμφανή σημάδια από βασανιστήρια, πυροδότησε εξάλλου διαδηλώσεις στο σχολείο όπου φοιτούσε, όπως και στην επιμνημόσυνη δέηση και την κηδεία.

Πηγή: CNN, BBC, ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ