O μαθηματικός με την καρφίτσα αράχνη που έχει γίνει “πονοκέφαλος” για τον Μακρόν

Ο 46χρονος μαθηματικός Σεντρίκ Βιλανί έχει ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια προκειμένου να γίνει ο επόμενος δήμαρχος του Παρισιού.

Ο Βιλάνι φορώντας τη χαρακτηριστική του καρφίτσα σε σχήμα αράχνης επισκέφτηκε μια υπαίθρια αγορά στη λατινική συνοικία του Παρισιού και συνομίλησε με τους πωλητές και τον κόσμο που βρισκόταν εκεί.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι 46χρονος μαθηματικός, που ασχολήθηκε με την πολιτική πριν από τρία χρόνια, είναι πολύ πιθανό να κερδίσει τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο.

Την Κυριακή ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε στο γραφείο του τον Βιλανί για να συζητήσουν την εκλογή του. Ο 46χρονος μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι δεν θα αποχωρήσει από τον προεκλογικό του αγώνα.

Μία μέρα πριν από τη συνάντηση του με τον Μακρόν, ο Βιλανί δήλωσε ότι οι ψηφοφόροι είναι εκείνοι που θα επιλέξουν το ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος. “Δεν κερδίζεις τις εκλογές στο Παρίσι μέσω μηχανισμών ανάμεσα στα κόμματα”, είπε στο Reuters.

Ο Βιλάνι, που έχει κερδίσει μετάλλιο Φιλντς, λέει ότι εάν εκλεγεί θα επενδύσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα πράσινο πρόγραμμα για τα τρένα στο κεντρικό Παρίσι.

Ο 46χρονος δεν αποκάλυψε εάν υπάρχει κάποιος συμβολισμός πίσω από την καρφίτσα – αράχνη την οποία φορά σε όλες του σχεδόν τις εμφανίσεις.

Στο δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μια καρφίτσα – αράχνη μπαίνει στην πολιτική. Η Μπρέντα Χέλε φορούσε μία αντίστοιχη καρφίτσα όταν, ως πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας στο πλαίσιο της συζήτησης για το Brexit, εξέδωσε απόφαση ότι ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε ενεργήσει παρανόμως στην αναστολή του κοινοβουλίου.

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Πηγή ΦΩΤΟ: FT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ