Στην Αθήνα ο Χαφτάρ – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Στην Αθήνα έφθασε το βράδυ της Πέμπτης ο Λίβυος στρατάρχης, Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος είχε ιδιωτική συνάντηση με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

«Η συνάντηση μας αυτή ήταν κοινωνική. Τον υποδεχθήκαμε και τον καλωσορίσαμε στην χώρα μας. Από σήμερα το πρωί ξεκινούν οι διαδοχικές συναντήσεις», είπε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Εξωτερικών.

Όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, αναφορικά με την κυριακάτικη Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, «η Ελλάδα δεν έχει να ζητήσει κάτι. Είναι πάγιες οι θέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης. Εμείς θέλουμε ειρήνη στην Λιβύη και αυτό θέλουμε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σε ότι αφορά τις επαφές που θα έχει σήμερα με τον Στρατάρχη, ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε «Θα μιλήσουμε για όσα συζητήθηκαν στην Μόσχα, αλλά και με την Γερμανία. Θα δούμε και θα μας πει με ποιες θέσεις θα πάει η Λιβύη στην Γερμανία», καταλήγοντας «η Ελλάδα είναι δυνατή, η διπλωματία μας είναι δυνατή».Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και ώρα 10.30 π.μ., στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ (Khalifa Haftar). Ακολούθως, θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 13:00 στο Γραφείο του στη Βουλή.

Η έλευση του επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) προγραμματίστηκε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, δύο 24ωρα πριν από την Διάσκεψη του Βερολίνου, από την οποία αποκλείστηκε τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Μητσοτάκης: Βέτο αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο Λιβύης-Τουρκίας

«Κακώς δεν προσκληθήκαμε στην Διάσκεψη του Βερολίνου, βέβαια ποτέ η Ελλάδα δεν είχε δώσει το “παρών”, αυτή είναι μια κατάσταση που κληρονομήσαμε, αλλά έπρεπε να δώσουμε το “παρών”», δήλωσε νωρίτερα στη συνέντευξή του στον Alpha ο Πρωθυπουργός.

«Θα έχω και αύριο επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ ενώ έχω ενημερώσει γραπτώς και όλους τους αρμόδιους», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας ξανά παράνομο το σύμφωνο Τουρκίας – Λιβύης.

«Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ καμία πολιτική λύση για τη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί το σύμφωνο αυτό. Θα βάλουμε βέτο», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή φωτογραφιών: ANT1,https://twitter.com/LNA2019M

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ