Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Χειραψία από… απόσταση και “παγωμένα” βλέμματα – ΦΩΤΟ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία διήρκησε περίπου 1,5 ώρα. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η συνάντηση άρχισε με 20 λεπτά καθυστέρηση, καθώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρισκόταν σε γεύμα εργασίας με τον Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες άλλων χωρών.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε από απόσταση τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με εξαίρεση τον χαμογελαστό Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα βλέμματα των υπόλοιπων ήταν «παγωμένα».

Τον Ερντογάν συνόδευσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Μπιναλί Γιλντρίμ, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του πριν τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Πηγή ΦΩΤΟ: EHA News@eha_news, twitter

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ