Ο κατάσκοπος, το δείγμα αίματος και το λερωμένο εσώρουχο του Αλ- Μπαγκντάντι

Ο Αλ Μπαγκντάντι εντοπίστηκε έπειτα από την επιτυχημένη κλοπή ενός λερωμένου εσωρούχου του, από κατάσκοπο. Το εσώρουχο βοήθησε στο να γίνουν τα απαραίτητα τεστ DNA για την ταυτοποίηση.

Η επιχείρηση για να εισχωρήσει στον εσωτερικό κύκλο του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης, έγινε υπό την επίβλεψει τον Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με επικεφαλείς Κούρδους και η πηγή κατάφερε εκτός από το εσώρουχο να δώσει και λεπτομέρειες για το κρησφύγετό του, δωμάτιο – δωμάτιο.

Ο στατηγός Mazloum Abdi υποστήριξε ότι ο κατάσκοπος περιέγραψε το κτίριο που βρισκόταν ο αρχηγός του ISIS, στα τουρκικά σύνορα και έδωσε λεπτομέρειες για τους φρουρούς, το σχέδιο αλλά και τα τούνελ.

Ο Αλ Μπαγκντάντι ανατινάχθηκε μόνος του μαζί με τρία από τα παιδιά του όταν στριμώχτηκε σε ένα τούνελ όταν προσπάθησε να δραπετεύσει από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, που εισέβαλαν στο κρησφύγετό του στο Ιντλίμπ.

Ο στρατηγός Mazloum δήλωσε στο NBC, ότι ο κατάσκοπος ήταν ένας από τους συμβούλους ασφαλείας του Αλ Μπαγκντάντι.

Οι Αμερικανοί κατάσκοποι ήθελαν επιβεβαίωση για όσα τους ανέφερε και για να αποδείξουν ότι η πηγή ήταν πραγματική και όντως είχε πρόσβαση στο κρησφύγετό του, έτσι το εσώρουχο και ένα δείγμα του αίματός του κατέληξαν στα χέρια τους.

Το εσώρουχο εκλάπη περίπου τρεις μήνες πριν ενώ το δείγμα αίματος πριν από περίπου έναν μήνα.

Μόλις, επιβεβαιώθηκε ότι ανήκαν στο Μπαγκντάντι, ο σχεδιασμός της επιχείρησης ξεκίνησε.

Ο Mazloum είπε ότι η πηγή πήγε να δει τον Μπαγκντάντι και είχε λάβει οδηγίες να ξαπλώσει στο έδαφος μόλις φτάσει.

Από τις 15 Μαΐου προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν

Ο Πόλατ Τζαν, ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος των SDF, έδωσε λεπτομέρειες στο Twitter σχετικά με το πώς βοήθησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των SDF στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Η δική μας πηγή, που μπορούσε να προσεγγίσει τον αλ Μπαγκντάντι, έφερε τα εσώρουχά του προκειμένου να διεξαχθεί τεστ DNA και να επιβεβαιωθεί (100%) ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Μπαγκντάντι» εξήγησε ο Τζαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι SDF συνεργάζονταν από τις 15 Μαΐου με τη CIA για τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι είχε μετακινηθεί από το Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία στην Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε.

ΠΗΓΗ: THE SUN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ