Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν αποκαλυφθεί το «φορτηγό της φρίκης» – Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για την ταυτότητα των θυμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

Κάμερα ασφαλείας από επιχείρηση κατέγραψε το «φορτηγό της φρίκης» να εισέρχεται στη βιομηχανική περιοχή του Έσεξ περίπου μισή ώρα πριν την μακάβρια αποκάλυψη των 39 πτωμάτων.

Το φορτηγό, όπως ανέφεραν αρχικά τα βρετανικά ΜΜΕ ξεκίνησε το ταξίδι του από Βουλγαρία, αν και ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ σε δηλώσεις του εξήγησε ότι είχε δηλωθεί στη Βάρνα, αλλά δεν είχε περάσει τα βουλγαρικά σύνορα από το 2017 και σύμφωνα με όσα αναφέρουν η Daily Mail και το Reuters το φορτηγό είχε δηλωθεί από εταιρεία που ανήκει σε γυναίκα από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Αν και έως τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί το δρομολόγιο του φορτηγού και υπάρχουν πολλά σενάρια σχετικά με αυτό πηγή ανέφερε στην Irish Daily Mirror ότι το κοντέινερ έφτασε πρώτα στο Μπέλφαστ πριν συνεχίσει στο Δουβλίνο και στη συνέχεια πέρασε τα βρετανικά σύνορα στο ουαλικό λιμάνι Holyhead.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία.

Οδηγός του «φορτηγού» της φρίκης ήταν ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για δολοφονία. Ο Guardian δημοσιεύει φωτογραφίες του οδηγού, καθώς και φωτογραφίες του από το Facebook, όπου φέρεται να εμφανίζεται και το επίμαχο φορτηγό.

Σύμφωνα με την Daily Mail το φορτηγό είναι πιθανό το ρυμουλκούμενο του φορτηγού να είναι ψυγείο, κάτι που σημαίνει ότι η θερμοκρασία εντός του ενδέχεται να έφτανε και τους -25 βαθμούς Κελσίου. Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομοσπονδίας οδικών μεταφορών σε αυτές τις θερμοκρασίες ο καθένας θα μπορούσε να πεθάνει αρκετά γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά στην ταυτότητα των νεκρών οι έρευνες των Αρχών παραμένουν στο μηδέν και πρόκειται για μία διαδικασία που ενδέχεται να χρειαστεί μεγάλο διάστημα, όπως σημειώνουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

O Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και έκανε γνωστό πως ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών.

«Γνωρίζουμε ότι γίνεται αυτό το εμπόριο, όλοι αυτοί οι έμποροι ανθρώπων θα πρέπει να κυνηγηθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε.

Όλοι όσοι ανακαλύφθηκαν μέσα στο κοντέινερ βρέθηκαν νεκροί από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν στο Βιομηχανικό Πάρκο Ουότεργκλεϊντ, όχι μακριά από τις αποβάθρες του Τάμεση.

«Απελπιστική και επικίνδυνη κατάσταση»

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε πως οι ιρλανδικές αρχές θα φέρουν σε πέρας κάθε έρευνα που είναι απαραίτητη, αν διαπιστωθεί πως το φορτηγό είχε περάσει από την Ιρλανδία.

Αστυνομικοί με λευκές φόρμες επιθεωρούσαν ένα μεγάλο λευκό κοντέινερ που βρίσκεται πάνω σ’ ένα κόκκινο φορτηγό δίπλα σε αποθήκες στο βιομηχανικό πάρκο. Στη διάρκεια των ερευνών της, η αστυνομία είχε αποκλείσει τη γύρω περιοχή με μεγάλα πράσινα φράγματα.

«Στο στάδιο αυτό, δεν έχουμε εντοπίσει από πού έρχονταν τα θύματα ούτε τις ταυτότητές τους και προβλέπουμε ότι αυτό μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους η υπαρχηγός της αστυνομίας του Έσεξ Πίπα Μιλς. «Πρόκειται για μια απόλυτη τραγωδία».

Η Μιλς είπε ότι η αναγνώριση των θυμάτων είναι η κορυφαία προτεραιότητα των Αρχών.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως οι θάνατοι αυτοί είναι μια απίστευτη ανθρώπινη τραγωδία που απαιτεί απαντήσεις.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ