Θρίλερ με την επίθεση στο τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα – Τι αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν επιβεβαίωσε ότι το ιρανικό πετρελαιοφόρο δέχθηκε επίθεση ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και υπέστη ζημιές, μετέδωσε η ιρανική δημόσια τηλεόραση.

“Αυτοί που κρύβονται πίσω από την επίθεση ευθύνονται για τις συνέπειες αυτής της επικίνδυνης περιπέτειας, συμπεριλαμβανομένης της επικίνδυνης περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκλήθηκε”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί, επιβεβαιώνοντας ότι το πλοίο επλήγη δύο φορές καθώς έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Λίγο νωρίτερα η Ιρανική Εθνική Εταιρεία Πετρελαιοφόρων (NIOC) διέψευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι πύραυλοι από την Σαουδική Αραβία έπληξαν το ιρανικό πετρελαιοφόρο. Το Reuters διευκρινίζει ότι η εταιρεία στην ανακοίνωσή της δεν διαψεύδει ότι πύραυλοι έπληξαν το πλοίο της.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε παράλληλα ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να επιρριφθούν ευθύνες για την έκρηξη που προκλήθηκε στο δεξαμενόπλοιο ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στην Σαουδική Αραβία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το ιρανικό τάνκερ κατευθύνεται προς το ιρανικό λιμάνι του Λαράκ στον Κόλπο, σύμφωνα παράλληλα με στοιχεία της υπηρεσίας Refinitiv που παρακολουθεί τη ναυσιπλοΐα.

Σύμφωνα με τη Refinitiv, το πλοίο πλέει με τις μηχανές του με προορισμό του το Λαράκ, ένα νησί ανοιχτά των ιρανικών ακτών, δείχνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Refinitiv.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter/@BabakTaghvaee

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ