Επίθεση σε τέμενος στο Όσλο: Ο δράστης ήταν βαριά οπλισμένος

Βαριά οπλισμένος ήταν ο δράστης που εισέβαλε σήμερα σε τέμενος, κοντά στο Όσλο, πυροβολώντας αδιακρίτως, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο ισλαμικό κέντρο αλ Νουρ στο Μπέρουμ, στα περίχωρα του Όσλο.

Από τα πυρά τραυματίστηκε ένας 75χρονος άνθρωπος, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Ο υπεύθυνος του τεμένους είπε σε νορβηγικά ΜΜΕ ότι ο ένοπλος ήταν ένας λευκός άνδρας. «Ένας δικός μας τραυματίστηκε από σφαίρες από έναν λευκό άνδρα, που φορούσε κράνος και στολή» δήλωσε, από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του τεμένους Ιρφάν Μουστάκ, στην τοπική εφημερίδα Budstikka.

«Ένας άνδρας, με τα χαρακτηριστικά των Νορβηγών, εισέβαλε στο τέμενος, οπλισμένος με μια επαναληπτική καραμπίνα και περίστροφα (…). Έσπασε μια γυάλινη πόρτα κι άρχισε να πυροβολεί» περιέγραψε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η αστυνομία βρήκε όπλα στο τέμενος, ενώ ένας άνθρωπος, που βρισκόταν εκεί, κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη, προτού φθάσει η αστυνομία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της νορβηγικής αστυνομίας (PST) ανέφεραν ότι «παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων», ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας τόνισε πως «είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ