Σκηνές σοκ στην Ινδία: Πηδούν από τον τελευταίο όροφο εμπορικού κέντρου για να σωθούν από πυρκαγιά – ΒΙΝΤΕΟ

Μία ακόμη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ινδία, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε τετραώροφο εμπορικό κέντρο, με αποτέλεσμα 18 μαθητές να βρουν τραγικό θάνατο και 20 να τραυματιστούν.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Σουράτ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας.

Εκτιμάται πως 50-60 μαθητές βρίσκονταν στο εσωτερικό ενός φροντιστηρίου, που στεγάζεται στο κτίριο, και έκαναν μάθημα, όταν ξεκίνησε η φωτιά.

Στα συγκλονιστικά πλάνα που κάνουν τον γύρο των social media διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου Takshashila για να γλυτώσουν από τις φλόγες ή να επιχειρούν να διαφύγουν καταρριχώμενοι, ενώ πυκνός καπνός έχει καλύψει τα πάντα.

Όπως μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ, τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους έφηβοι, ηλικίας 14-17 ετών. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από την πτώση τους στο έδαφος.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από πέντε ώρες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος κατάγεται από το κρατίδιο, η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο κλιμακοστάσιο, με αποτέλεσμα οι εγκλωβισμένοι να μην μπορούν να κατέβουν από τις σκάλες. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά πιθανόν ξέσπασε μετά από βραχυκύκλωμα.

Ο Ινδός βουλευτής Σ.Ρ. Πατίλ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχαν σοβαρές παραβιάσεις στο σύστημα ασφαλείας στο κτίριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ