Παγκόσμιο σοκ από το λουτρό αίματος στη Σρι Λάνκα την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών – 290 νεκροί και 500 τραυματίες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στους 290 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στηΣρι Λάνκα ενώ 13 άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σπίτι στο Κολόμπο, ανέφεραν η αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ.

Ένας καμικάζι σκότωσε τρεις αστυνομικούς στη Σρι Λάνκα πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη ήταν η όγδοη που σημειώθηκε σήμερα στο νησί αυτό της Νότιας Ασίας. Εκκλησίες που γιόρταζαν το Πάσχα και πολυτελή ξενοδοχεία επλήγησαν στο Κολόμπο και σε άλλες δύο πόλεις της χώρας.

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στη Σρι Λάνκα – Τι ανέφερε η αστυνομία

Εξουδετερώθηκε βόμβα κοντά στο αεροδρόμιο της Σρι Λάνκα Η αστυνομία της Σρι Λάνκα έκανε γνωστό πως εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς αυτοσχέδια βόμβα, που βρέθηκε κοντά στο σημαντικότερο αεροδρόμιο του Κολόμπο. Πηγή προσκείμενη στην αστυνομία υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η «αυτοσχέδια» βόμβα βρέθηκε αργά χθες βράδυ σε δρόμο που οδηγεί στο μεγαλύτερο τερματικό του αεροδρομίου, που παραμένει ανοικτό.

Τι συνέβη;

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής, περί τις 08:30-09:00 τοπική ώρα (06:00-06:30 ώρα Ελλάδας), σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά στην ακτή στην πρωτεύουσα Κολόμπο. Τα ξενοδοχεία, το Shangri-La, το Kingsbury και το Cinnamon, απέχουν μερικές εκατοντάδες μέτρα το ένα από το άλλο.

Στο ξενοδοχείο Σίναμον, βομβιστής-καμικάζι, πολίτης της Σρι Λάνκα που είχε κλείσει δωμάτιο δίνοντας το όνομα Μοχάμεντ Αζάμ Μοχάμεντ, πυροδότησε τη βόμβα του εν μέσω πελατών που είχαν πάει στο εστιατόριο για έναν μπουφέ με την ευκαιρία του Πάσχα. Στόχος του ήταν προφανώς να προκαλέσει όσα περισσότερα θύματα ήταν δυνατόν.

Στο Σάνγκρι-Λα, καταστράφηκε επίσης το εστιατόριο.

Παράλληλα, βόμβες εξερράγησαν μέσα σε τρεις εκκλησίες όπου ρωμαιοκαθολικοί πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για τη λειτουργία του Πάσχα, προκαλώντας ποτάμια αίματος. Στόχοι: η πασίγνωστη εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, περίπου τριάντα χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα, και μια εκκλησία στην πόλη Μπατικαλόα, στην άλλη πλευρά της χώρας, στις ανατολικές της ακτές.

Μερικές ώρες αργότερα, σημειώθηκαν άλλες δύο εκρήξεις. Η μία έπληξε ξενοδοχείο σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας. Η δεύτερη έγινε σε σπίτι σε βόρειο προάστιο του Κολόμπο, όπου καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου.

Συνολικά καταμετρήθηκαν από τις αρχές οκτώ εκρήξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ