Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ με την 38χρονη που βρέθηκε νεκρή σε φρεάτιο στην Κύπρο – Το πρόσωπο – κλειδί και οι έρευνες για την 6χρονη κόρη της

Σε δύο μέτωπα συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία της 38χρονης Φιλιππινέζας που βρέθηκε νεκρή σε φρεάτιο βάθους 130 μέτρων στο μεταλλείο Μιτσερού στην Κύπρο. Η Αστυνομία προβαίνει σε αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού της 6χρονης κόρης της, η οποία δηλώθηκε ως ελλείπουσα, ενώ παράλληλα αναζητούνται στοιχεία για τον πιθανό δολοφόνο της.

Οι έρευνες μέσα στο φρεάτιο δεν θα είναι εύκολες καθώς δεν είναι γνωστή η ποσότητα του νερού που περιέχει.

Την Τετάρτη ο 33χρονος Ρουμάνος, που συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος για τον φόνο της Φιλιππινέζας, οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτησή του για οκτώ ημέρες. Ένα λεπτό σχοινί μπλε χρώματος που βρέθηκε στο διαμέρισμά του, το οποίο είναι όμοιο με αυτό με το οποίο βρέθηκε δεμένη η 38χρονη στο φρεάτιο, τον δείχνουν ως ύποπτο, ωστόσο η Αστυνομία αναζητεί και άλλα στοιχεία. Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για άλλο ένα πρόσωπο ονόματι Ορέστης, που ήταν ο τελευταίος που είδε τη Φιλιππινέζα και την κόρη της πριν από την εξαφάνισή τους.

Στο δικαστήριο, όπου οδηγήθηκε χθες ο 33χρονος, λέχθηκε από τον ανακριτή Ιωάννη Γιωρκάτζη του ΤΑΕ Λευκωσίας, ότι διερευνώνται εναντίον του τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου, με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της απαγωγής, με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ της χρονικής περιόδου 5/5/2018 μέχρι τις 14/4/2019.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι η σορός της άτυχης γυναίκας ήταν δεμένη με μπλε σχοινί, το άψυχο σώμα της ήταν γυμνό και τυλιγμένο στο σεντόνι. Όπως αναφέρθηκε, από τη σορό της θανούσης παραλείφθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροτομής δύο φωτογραφίες χρυσών σκουλαρικιών σε σχήμα καρδιάς, τα οποία κατόπιν αναγνωρίστηκαν από τη συγκάτοικο του θύματος, επίσης από τις Φιλιππίνες, η οποία κατήγγειλε στις 5/5/2018 ως αγνοούμενη την 38χρονη συγκάτοικο της Μαρί Ρόουζ Τιμπούρτσιο και την 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc.

Επίσης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νεκροτομής εντοπίστηκε στη σορό μια οδοντοστοιχία από δύο τεχνητά δόντια στην πάνω σιαγόνα, πράγμα το οποίο ανέφερε και η συγκάτοικος του θύματος σε κατάθεσή της.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, η συγκάτοικος της άτυχης γυναίκας στην κατάθεσή της ανέφερε πως στις 4/5/2018 η 38χρονη μεταφέρθηκε μαζί με την κόρη της στη Λευκωσία, από ένα πρόσωπο με το οποίο διατηρούσε δεσμό και το οποίο γνώρισε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ανέφερε στους ανακριτές, έκτοτε δεν επέστρεψε στο σπίτι ούτε η ίδια, ούτε η κόρη της. Το πρόσωπο αυτό ονόματι Ορέστης δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται ότι η 6χρονη είναι κόρη του υπόπτου, με τον οποίο η 38χρονη συζούσε στο παρελθόν, αλλά χώρισαν το 2015 λόγω του ότι ήταν αλκοολικός και είχαν συχνές προστριβές και φιλονικίες, για την επιμέλεια του παιδιού. Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, το 2015 τον εγκατέλειψε οριστικά με την ανήλικη κόρη τους και έκτοτε δεν διατηρούσαν οποιεσδήποτε σχέσεις, μιας και το θύμα δεν επιθυμούσε να έχει επαφές μαζί του, ενώ σημειώθηκε ότι η τελευταία φορά που ο ύποπτος είδε την κόρη του ήταν τον Μάρτιο του 2017, όταν επισκέφθηκε την Κύπρο η μητέρα του.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, από την έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του υπόπτου, εκτός από το μπλε σχοινί παραλείφθηκαν ως τεκμήρια το διαβατήριο της 6χρονης κόρης του, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τα οποία θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Αστυνομίας για εξετάσεις, ενώ αναμένεται να εκδοθούν διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, τα οποία αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των καταθέσεων. Ακόμα, από εξετάσεις που έγιναν μέσω της Ιντερπόλ, δεν διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη ταξίδεψε με το παιδί εκτός Κύπρου.

Από τον ύποπτο λήφθηκε ανακριτική κατάθεση με τη βοήθεια διερμηνέα, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 2009 γνώρισε την ελλείπουσα και αφού σύναψαν δεσμό στη συνέχεια, το 2011 απέκτησαν την κόρη τους. Κατά το 2015 η ελλείπουσα τον εγκατέλειψε με την ανήλική τους κόρη και έκτοτε δεν διατηρούσαν οποιεσδήποτε ιδιαίτερες σχέσεις, μιας και το θύμα δεν επιθυμούσε να έχει επαφές μαζί του. Επίσης ανέφερε ότι αρχικά έβλεπε την κόρη του τρεις φορές την εβδομάδα για περίοδο τριών ωρών περίπου την κάθε φορά αλλά σε κάποια στιγμή το 2016 αυτή δεν του επέτρεπε να βλέπει την κόρη του, με αποτέλεσμα να μην έχει επαφές μαζί της.

Σχετικά με το σχοινί που βρέθηκε στην κατοχή του, ανέφερε ότι το βρήκε σε άγνωστη οικοδομή πριν από τα Χριστούγεννα του 2018 και δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την τοποθεσία ανεύρεσής του. Επίσης ανέφερε ότι ο λόγος που το πήρε ήταν για οικιακούς σκοπούς, προσθέτοντας ότι ουδέποτε το χρησιμοποίησε. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν ληφθεί, ο ύποπτος χτύπησε την ελλείπουσα στο παρελθόν, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο ίδιος στην κατάθεσή του.

Μετά την άτυπη αναγνώριση της ταυτότητας του θύματος αλλά και του γεγονότος ότι συνοδευόταν από το 6χρονο κοριτσάκι της όταν εξαφανίστηκε, η Αστυνομία άρχισε να προβαίνει σε ενέργειες ώστε να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό να βρίσκεται στον υγρό τάφο της μητέρας της.

Χθες κλιμάκια της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στη σκηνή και σε πρώτο στάδιο άρχισαν έρευνες με κάμερα που διαθέτει οπτικές ίνες. Ταυτόχρονα στο φρεάτιο κατέβασαν και προβολέα, ώστε οι χειριστές να έχουν καθαρή εικόνα. Η κάμερα μπορεί να κατέβει μέχρι 50 μέτρα βάθος, ενώ το φρεάτιο φτάνει τα 130 μέτρα. Το περίπλοκο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν γαλαρίες καθώς και λάσπη, οπότε η προσπάθεια θα είναι επίπονη. Σε κάποιο στάδιο η κάμερα εντόπισε κάτι όμως δεν διακρίνεται τι ακριβώς είναι, γι’ αυτό και σήμερα θ’ αρχίσει η άντληση του νερού από ιδιωτική εταιρεία γεωτρήσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, η ανακριτική ομάδα ενισχύεται και από μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας που είχαν χειριστεί την καταγγελία για εξαφάνιση μητέρας και κόρης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αναμένεται ακόμα η εξέταση DNA για την ταυτοποίηση των στοιχείων του θύματος, «αν και υπάρχουν αρκετά στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το πτώμα που εντοπίστηκε είναι της 38χρονης». Ο κ. Αγγελίδης πρόσθεσε ότι οι εξετάσεις και έρευνες επεκτείνονται σε Λευκωσία, Λάρνακα και εξωτερικό (Ρουμανία και Φιλιππίνες).

Πηγή πληροφοριών: philenews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ