Αυτή είναι η 24χρονη καρκινοπαθής που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία – Δείτε ποια είναι η τελευταία της επιθυμία – ΦΩΤΟ

Μία από τις νεαρότερες γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία διαγνώστηκε στο τελευταίο στάδιο καρκίνου του μαστού και είναι αποφασισμένη στο διάστημα που της μένει να πραγματοποιήσει όλα τα όνειρά της. Η 24χρονη Βίκι Τέρνερ από το Χερτφορντσάιρ, έχασε και την τελευταία ελπίδα ότι νίκησε τον καρκίνο, όταν οι γιατροί της είπαν τον προηγούμενο μήνα ότι η νόσος επανήλθε. Η 24χρονη διαγνώστηκε με καρκίνο το 2016 και τότε της είπαν ότι μπορεί να ζήσει από 3- 30 χρόνια.

Υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή και έπειτα από έξι μήνες χημειοθεραπείας, το μόνο που πέτυχε ήταν να κάνει μετάσταση και στη σπονδυλική στήλη. Αποφασισμένη να απολαύσει τον χρόνο που της μένει στο έπακρο, ελπίζει να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της, τον 25χρονο Σάιμον Ιστόου τον επόμενο χρόνο σε έναν παραμυθένιο γάμο, στο κάστρο Λιντς, στο Κεντ.

Η γυναίκα βρήκε έναν όγκο στον αριστερό μαστό τον Νοέμβριο του 2016, μόλις τέσσερις μήνες μετά που γνώρισε τον νυν μνηστήρα της στο πάρτι γενεθλίων της μητέρας της Έλεν.

Η Βίκι Τέρνερ, που τότε ήταν 21 χρονών, πήγε στον γυναικολόγο που την έστειλε αμέσως σε ειδικό μαστολόγο για βιοψία και μαστογραφία. Λίγες ημέρες μετά της ανακοινώθηκε ότι έχει καρκίνο στο τρίτο στάδιο. Μόλις 31 άνθρωποι κάτω των 24 διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάθε χρόνο στη Μ. Βρετανία.

Τον Δεκέμβριο υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή προκειμένου ο καρκίνος να μην επεκταθεί και στον δεξί μαστό. Ακολούθησε έξι γύρους χημειοθεραπείας και ορμονοθεραπείας προκειμένου να σκοτώσουν όλα τα καρκινικά κύτταρα. Η ίδια μιλώντας για την περιπέτεια υγεία της αναφέρει: “Κάθε φορά που έμπαινα στο χειρουργείο έκλαιγα. Αλλά το πιο δύσκολο που έπρεπε να περάσω ήταν οι χημειοθεραπείες. Έχανα τα μαλλιά και την αυτοπεποίθησή μου. Έχασα τη φυσική μου δύναμη ώστε να κάνω όλα όσα ήθελα. Κουραζόμουν να ανέβω τις σκάλες κι ενώ σώζει ζωές, είναι ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσεις για να σωθείς”.

Πριν αρχίσει τις χημειοθεραπείες, προσπάθησε να κρατήσει ωάριο ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα έκανε παιδιά, αλλά απέτυχε.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι χημειοθεραπείες, τα μαλλιά της άρχισαν να φυτρώνουν και πάλι και έφυγε ταξίδι με τον αρραβωνιαστικό της. Πήγαν στην Ταϊλάνδη, στο Λάος, στην Καμπότζη αλλά και στη δυτική Αυστραλία. Από Αύγουστο έως Οκτώβριο πήγαν ταξίδι στην Ευρώπη ενώ την Πρωτοχρονιά πήγε με την οικογένειά της για σκι στη Βουλγαρία. Όταν όμως πήγε για μία εξέταση ρουτίνας τον Φεβρουάριο, ο γιατρός βρήκε άλλον έναν όγκο και πάλι στον αριστερό μαστό.

Ξαναέγινε βιοψία στις 25 Φεβρουαρίου και ο καρκίνος είχε επανέλθει. Ο σύντροφός της της έκανε πρόταση γάμου για να της δώσει χαρά. Στην επόμενη εξέταση ωστόσο της κόπηκαν τα φτερά καθώς οι γιατροί της είπαν ότι είχαν εντοπίσει σκιές σε δύο σπονδύλους στη σπονδυλική της στήλη. Πλέον ο καρκίνος μαστού ήταν στο τέταρτο και τελευταίο στάδιο ενώ είχε κάνει μετάσταση και είχε όγκους μη εγχειρίσιμους στη σπονδυλική στήλη. Πλέον περιμένει τα αποτελέσματα νέας εξέτασης για να της πουν με ακρίβεια πόσος καιρός ζωής της μένει. Υπεβλήθη σε νέα επέμβαση αφαίρεσης του όγκου στον μαστό ενώ ξέρει ότι ποτέ δεν θα θεραπευθεί από την ασθένεια. Είναι αποφασισμένη να το παλέψει μέχρι τέλους και να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο. “Φοβάμαι ότι δεν θα είμαι κοντά στην οικογένειά μου να τους βλέπω να μεγαλώνουν. Θέλω να κάνω παιδιά ή να δω τους φίλους και τον αδερφό μου να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά. Θα ήθελα να φροντίσω τους γονείς μου όταν γεράσουν” εξομολογείται ξέροντας ότι ποτέ δεν θα καταφέρει να το ζήσει αυτό.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη μάχη που δίνει με τον καρκίνο καθώς στην ηλικία των 3 ετών είχε διαγνωσθεί με όγκο Γουίλμς, τύπος παιδικού καρκίνου στα νεφρά. Τον Σεπτέμβριο 1998 υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης του όγκου ενώ υπεβλήθη σε 19 γύρους ακτινοθεραπείας, 17 γύρους χημειοθεραπείας και 15 μεταγγίσεις αίματος μέσα σε έναν χρόνο.

Στα 14 της υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας ενώ στα 19 της αντιμετώπισε τον κίνδυνο για θρόμβωση καθώς είχε θρόμβο στις φλέβες και εμπόδιζε την κυκλοφορία του αίματος από τον εγκέφαλο.

Στη διάρκεια όλων των προκλήσεων που αντιμετώπισε παρέμεινε πιστή στην αγάπη της για τα άλογα. Εκεί έβρισκε δύναμη και παρηγοριά. Τώρα ετοιμάζει τον παραμυθένιο γάμο της στον πύργο των Τυδώρ ως άλλη Άννα Μπολέυν, την οποία λατρεύει.

Οι φωτό και το βίντεο από την Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ