Πήρε “φωτιά” η τουρκική μονταζιέρα για την “Γαλάζια Πατρίδα” – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της καθιερωμένης ετήσιας τακτικής άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, που φέτος την ονόμασαν «Γαλάζια Πατρίδα», η μονταζιέρα έχει πάρει «φωτιά». Η Δημόσια Τουρκική Τηλεόραση προβάλει εικόνες δίνοντας διαστάσεις… Χόλιγουντ στην κινητοποίηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Μόνο που η προπαγάνδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού στα ρεπορτάζ τους οι Τούρκοι δημοσιογράφοι δείχνουν πλοίο με κωδικό L-61 και το παρουσιάζουν ως τουρκικό.

Όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1 το πραγματικό βίντεο προέρχεται από το Ισπανικό Πολεμικό Ναυτικό. Είναι το ελικοπτεροφόρο κλάσης Χουάν Κάρλος, που οι Τούρκοι βάφτισαν ως δικό τους!

Η Τουρκική Δημόσια Τηλεόραση ξεπέρασε κάθε όριο προπαγάνδας και fake news. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από τον Ιανουάριο του 2014. Πρόκειται για εκτενές αφιέρωμα του ισπανικού Πολεμικού Ναυτικού για την ναυαρχίδα τους.

Οι Τούρκοι, που έχουν παραγγείλει από την Ισπανία την ναυπήγηση ενός αντίστοιχου ελικοπτεροφόρου, που βάφτισε Anadolu, θα το παραλάβει το 2021. Φιλοδοξεί να το χρησιμοποιήσει ως μέσο μεταφοράς των F-35 B που θα παραγγείλει από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως το Κογκρέσο έχει ήδη παγώσει τα τουρκικά σχέδια.

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου και θα λάβει χώρα στα μικρασιατικά παράλια και διεθνή ύδατα του Αιγαίου, στην Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ