Ασκήσεις σε όλη την κυπριακή ΑΟΖ ξεκινά η Τουρκία

  • επικοινωνία

22 Ιανουάριου 2021 | Εορτάζουν:
  • Αναστάσιος
  • Αναστασία
  • Τιμόθεος
  • Τιμοθέα
  • #Κορονοϊός
  • #Μπάιντεν

  • Ασκήσεις σε όλη την κυπριακή ΑΟΖ ξεκινά η Τουρκία

    8:04 πμ, Πέμπτη 31 Ιάν 2019 8:04 πμ, Πέμπτη 31 Ιάν 2019

    Διεθνή

    Δεν άργησε να αντιδράσει η Τουρκία στις δηλώσεις, ιδιαίτερα του Προέδρου της Γαλλίας, μετά το τέλος της συνάντησης των ηγετών των επτά Μεσογειακών χωρών στη Λευκωσία. Με διαδοχικές παράτυπες Navtex «δέσμευσε» μεγάλες θαλάσσιες περιοχές εντός της κυπριακής ΑΟΖ νότια και δυτικά της Κύπρου για ασκήσεις «ναυτικών μονάδων της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ» και «διμερείς ναυτικές ασκήσεις τουρκικού και ξένου Ναυτικού».

    Μάλιστα, με την πρώτη παράτυπη Navtex, «δέσμευσε» για ασκήσεις με συμμετοχή Ναυτικού του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει, και την περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πιο ευαίσθητο της στάδιο η γεώτρηση της ExxonMobil-Qatar Petroleum, στον στόχο «Γλαύκος».

    Με тρίτη ταυτόχρονη παράτυπη Navtex, «δέσμευσε» για όλο τον Φεβρουάριο, με επίκληση επαναλαμβανόμενων ασκήσεων του Ναυτικού με πυρά, περιοχή που συμπίπτει με το τεμάχιο «7» της κυπριακής ΑΟΖ για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάθεσής του στη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία ΤΟΤΑL-ΕΝΙ.

    Αυτή ήταν η αντίδραση Ερτογάν, που φαίνεται ότι στρέφεται κατά πάντων και ενοχλείται ιδιαίτερα από τις αναφορές στη Σύνοδο των Μεσογειακών κρατών από τον Γάλλο Πρόεδρο για τη συνεργασία Γαλλίας-Κύπρου σε θέματα ασφάλειας και ενέργειας.

    Πρόκειται ουσιαστικά για αντίδραση που φανερώνει την ενόχληση της Τουρκίας από την αναγνώριση και τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε βαθμό που απομονώνει την ίδια την Τουρκία στην περιοχή και γι’ αυτό και η επίκληση «συμμαχιών», όπως με το ΝΑΤΟ και «ξένες» χώρες, στις παραβιάσεις της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Οι περιοχές που «δεσμεύονται» για παράνομες ασκήσεις με τις εν λόγω Navtex, δείχνουν σαφώς ότι κύριος στόχος είναι η παρενόχληση των γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων στην κυπριακή ΑΟΖ μέσω των ΤΟΤΑL και ΕΝΙ.

    Η πολιτική αυτή της Τουρκίας συμπληρώνεται και με την πλεύση του «Μπαρμπαρός» στα τεμάχια «8» και «9», όπου επίσης επηρεάζονται γαλλικά και ιταλικά συμφέροντα. Επίσης, η επίμονη παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ στο τεμάχιο «7», που διεκδικούν σε συνεργασία μεταξύ τους ΤΟΤΑL και ΕΝΙ επισφραγίζει τις επιδιώξεις της Τουρκίας με τις ενέργειες αυτές.

    Πηγή: philenews.com

    • ΤΟΥΡΚΙΑ
    • NAVTEX
    • ΓΕΩΤΡΗΣΗ
    • ΑΟΖ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΕΡΝΤΟΓΑΝ
    • Share
    • Tweet
    • Share
    • Email
    σχολίασε κι εσύ
    σχετικά άρθρα
    • Δεκάδες Τούρκοι πιλότοι συνελήφθησαν ως Γκιουλενιστές

      Δεκάδες Τούρκοι πιλότοι συνελήφθησαν ως Γκιουλενιστές

    • Τουρκικά ΜΜΕ: Δεν θα αφήσουμε ούτε πουλί να πετάξει πάνω από τα Ίμια - ΒΙΝΤΕΟ

      Τουρκικά ΜΜΕ: Δεν θα αφήσουμε ούτε πουλί να πετάξει πάν...

    • Άγριο έγκλημα στην Κύπρο - 21χρονος σκότωσε και έκαψε 76χρονο

      Άγριο έγκλημα στην Κύπρο - 21χρονος σκότωσε και έκαψε 7...

    • Καλύτερα τα δεδομένα για τη γεώτρηση Γλαύκος

      Καλύτερα τα δεδομένα για τη γεώτρηση Γλαύκος

    • Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις ο Ερντογάν - Συνέλαβαν διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν

      Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις ο Ερντογάν - Συνέλαβαν διοικ...

    • Τραγωδία στην Κύπρο - "Έσβησε" βρέφος 20 μηνών

      Τραγωδία στην Κύπρο - "Έσβησε" βρέφος 20 μηνών

    • "Αστακός" η Κύπρος λόγω της Συνόδου των χωρών του Νότου - ΒΙΝΤΕΟ

      "Αστακός" η Κύπρος λόγω της Συνόδου των χωρών του Νότου...

    • Σκηνικό έντασης στα Ίμια στήνουν τα τουρκικά ΜΜΕ και όχι μόνο - ΒΙΝΤΕΟ

      Σκηνικό έντασης στα Ίμια στήνουν τα τουρκικά ΜΜΕ και όχ...

    • Μαδούρο: Είμαι ερωτευμένος με την Τουρκία

      Μαδούρο: Είμαι ερωτευμένος με την Τουρκία

×
  • το blog μου
  • πολιτική
  • οικονομία
  • διεθνή
  • κοινωνία
  • αθλητισμός
  • lifestyle
  • media
  • στήλες
  • ξεχωρίζουν
  • εκπομπές
  • Όροι Χρήσης
  • Επιστροφή στην κορυφή ▲
© 2021 enikos.gr
↑