«Μπλε Πατρίδα» – Έρχεται η μεγαλύτερη τουρκική άσκηση

Νέα μεγαλειώδη στρατιωτική άσκηση προετοιμάζει η Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως προαναγγέλλει σήμερα με πρωτοσέλιδο χτύπημα η εφημερίδα ‘Γενί Σαφάκ’.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ναυτική και αεροπορική άσκηση που προγραμματίζει η Τουρκία για τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, η οποία, ωστόσο, περιλαμβάνει και περιοχές που θεωρούνται αμφιλεγόμενες από Ελλάδα και Κύπρο, και σκοπό θα έχει να δώσει ένα μήνυμα για τις προθέσεις της Άγκυρας προς την Αθήνα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η άσκηση ‘Μπλε Πατρίδα’ αναμένεται να είναι ‘η μεγαλύτερη πρόβα πολέμου’, σχολιάζει η ‘Γενί Σαφάκ’, ενάντια στις προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου για ναυτική υπεροχή και κατοχή στις εν λόγω θάλασσες.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει, επίσης, τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, περί ‘462 τ.χλμ. μπλε πατρίδας’, και υπογραμμίζει ότι στην άσκηση θα λάβει μέρος και το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.

«Η τουρκική άσκηση θα αποτελεί απάντηση στην επίδειξη δύναμης που θα προσπαθήσουν να κάνουν την ίδια περίοδο με αντίστοιχη κοινή άσκηση η Ελλάδα, η Κύπρος, η Αίγυπτος και το Ισραήλ», αναφέρεται, ενώ σημειώνεται ότι «Ελλάδα και Κύπρος, που προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να παρακολουθήσουν με μεγάλη προσοχή την ‘Μπλε Πατρίδα’».

«Με την άσκηση αυτή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων θάλασσα και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής», καταλήγει το δημοσίευμα της ‘Γενί Σαφάκ’, ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ‘Ακσάμ’, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ‘η άσκηση θα κάνει τους Έλληνες να τρέμουν’.

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ