Μαίνονται τρία πύρινα μέτωπα στην Καλιφόρνια – Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους – ΒΙΝΤΕΟ

Τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα μαίνονται στην Καλιφόρνια, με τις φλόγες να εξαπλώνονται ραγδαία, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση 75.000 κατοικιών, κοντά στην πόλη Thousand Oaks, που παραμένει σε κατάσταση σοκ μετά την ένοπλη επίθεση σε κλαμπ με 12 νεκρούς.

Οι Αρχές εγκατέστησαν χώρο υποδοχής για τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τις εστίες τους στο πολιτιστικό κέντρο για εφήβους του Thousand Oaks.

Στους χώρους υποδοχής οι αρμόδιοι διανέμουν προστατευτικές μάσκες στους πολίτες.

Η πυρκαγιά Γούλσεϊ κατακαίει περιοχές και της κομητείας του Λος Άντζελες, όπου εκδόθηκαν επίσης εντολές εκκένωσης για την περιοχή νότια του αυτοκινητόδρομου 101, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες.

Η φωτιά έχει διασχίσει κάθετα σε αρκετά σημεία τον αυτοκινητόδρομο 101, μεταξύ αυτών στις περιοχές Καλαμπάσας και Αγκούρα Χιλς και κινείται νοτιότερα προς τις ακτές του Μαλιμπού, γνωστοποίησε σε ένα tweet η αρχή Έρευνας και Διάσωσης του Μαλιμπού. Τμήματα του αυτοκινητοδρόμου έκλεισαν στις κομητείες του Λος Άντζελες και της Βεντούρα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα νότια της πόλης Σίμι Βάλεϊ.

Την ίδια ώρα, στην κομητεία Βεντούρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά Χιλ, η οποία έχει ήδη κατακάψει 40.470 στρέμματα γης.

Στη βόρεια Καλιφόρνια, η πυρκαγιά Καμπ εξαπλώνεται ραγδαία στα περίχωρα της πόλης Τσίκο, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετά το καταστροφικό πέρασμά της από την πόλη Πάρανταϊς, ανέφεραν αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνια.

Οι εντολές εκκένωσης αφορούν την ανατολική πλευρά του Τσίκο, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 93.000 ανθρώπων, που βρίσκεται σε απόσταση 145 χλμ βόρεια του Σακραμέντο.

Η πυρκαγιά Φάιρ, η οποία καίει ανεξέλεγκτα σε μια έκταση 81.000 στρεμμάτων, κινείται δυτικά με την ταχύτητα των ανέμων στα 56 χλμ των ώρα.

Νωρίτερα, οι φλόγες σάρωσαν το Πάρανταϊς, μια πόλη 26.000 κατοίκων. Με τους ισχυρούς ανέμους να τροφοδοτούν τις φλόγες, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ραγδαία τα ξημερώματα, καλύπτοντας την πόλη με πυκνούς καπνούς και στάχτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των πολιτών και πυροσβεστών που τραυματίστηκαν, ενώ ενδεχομένως θα χρειαστούν ημέρες προτού οι αρχές επιβεβαιώσουν εάν υπάρχουν νεκροί.Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ