Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια – Διεθνή ΜΜΕ: Χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στα νησιά λόγω της απεργίας

Η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας και τους εργαζόμενους να προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους τις επόμενες μέρες, απασχόλησε τον διεθνή Τύπο.

Για χιλιάδες εγκλωβισμένους τουρίστες στα ελληνικά νησιά λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτικών,κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Ιndependent.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και σημειώνει ότι από την συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ επηρεάζονται περίπου 180.000 τουρίστες . Παράλληλα, ενημερώνει τους τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα μας ότι δικαιούνται αποζημίωσης ενώ τους συμβουλεύει να επικοινωνούν με τους κατά τόπους ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο «η Ελλάδα έχει περίπου 6.000 νησιά, 227 εκ των οποίων είναι κατοικημένα. Αρκετά δεν έχουν αεροπορική σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα».

“Απεργία στην Ελλάδα: Και την Τρίτη δεμένα τα οχηματαγωγά” είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Münchner Merkur στην διαδικτυακή της έκδοση αναφορικά με την απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η απεργία μετατράπηκε από 24ωρη σε 48ωρη και παρατείνεται μέχρι τις 6πμ της Τετάρτης: “Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρέλυσαν από το πρωί της Δευτέρας και όπως ανακοίνωσε το λιμεναρχείο Πειραιά εκτός από κάποια μικρότερα πλοία κανένα από τα μεγάλα οχηματαγωγά δεν εγκατέλειψε το λιμάνι. Οι ναυτικοί ζητούν αυξήσεις 5%, ενώ οι εργοδότες αντιπροτείνουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις μια άμεση αύξηση 1% και από τον Ιανουάριο του 2019 άλλο 1%. Τα συνδικάτα απορρίπτουν την πρόταση και συνεχίζουν την απεργία κάνοντας λόγο για “μη εποικοδομητική στάση των εφοπλιστών”.

“Χιλιάδες εγκλωβίστηκαν σε ελληνικά νησιά λόγω απεργίας πληρωμάτων οχηματαγωγών”,μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press

“Ελλάδα: χωρίς φέρι μποτ, οι ναυτικοί απεργούν”, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, επισημαίνοντας ότι “αυτή η απεργία είναι η πρώτη μετά την επίσημη απελευθέρωση της χώρας στις 21 Αυγούστου των δανειακών προγραμμάτων της Ε.Ε και του ΔΝΤ που εξασφάλισε την οικονομική επιβίωσή της από το 2010”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ