Τουλάχιστον 18 νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στην Κίνα – ΦΩΤΟ

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ξενοδοχείο στην πόλη Χαρμπίν της βορειοανατολικής Κίνας νωρίς σήμερα το πρωί, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Η νέα αυτή καταστροφή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολύνεκρων πυρκαγιών, παρά τις προσπάθειες που καταβάλει το Πεκίνο τις δύο τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να βελτιωθεί η δημόσια ασφάλεια.

Η φωτιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Beilogn Hot Spring, στην περιοχή Ριζόρτ Άιλαντ, όπου βρίσκονται διάφορα θέρετρα του Χαρμπίν. Ένας υπάλληλος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της πόλης είπε ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν αλλά δεν είχε πληροφορίες για τυχόν τραυματίες.

Η πυρκαγιά στο τετραώροφο κτίριο ξεκίνησε γύρω στις 4.30 το πρωί και κατασβέστηκε περίπου τρεισήμισι ώρες αργότερα, από μια δύναμη 105 πυροσβεστών με 30 οχήματα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση CCTV 16 άνθρωποι διασώθηκαν και άλλοι 19 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι περισσότεροι φέρουν εγκαύματα ή εισέπνευσαν τοξικούς καπνούς.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Τον περασμένο Νοέμβριο, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια πολυκατοικία στο Πεκίνο, η οποία αποδόθηκε σε βραχυκύκλωμα, σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι. Το 2010, τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μεγάλη πυρκαγιά σε έναν ουρανοξύστη στη Σαγκάη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, VoA-Xinhua-AFP

Φωτο: Reuters, NEWS.CN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ