Γέννησε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας – Τι έγραψε στο instagram – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν γέννησε σήμερα το πρώτο της παιδί, ένα κοριτσάκι, όπως ανακοίνωσε η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram.

“Καλωσόρισες στο χωριό μας μικρούλα μας”, έγραψε η ίδια στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

“Αισθάνομαι πολύ τυχερή που απέκτησα ένα υγιές κοριτσάκι, το οποίο ήρθε στον κόσμο στις 4:45 μμ (τοπική ώρα) και έχει βάρος 3,31 κιλά. Είμαστε όλοι πραγματικά καλά χάρη στη θαυμάσια ομάδα του Auckland City Hospital”, πρόσθεσε.

Η Άρντερν ανήρτησε επίσης φωτογραφία της, στην οποία χαμογελάει κρατώντας το μωρό το οποίο είναι τυλιγμένο με μια μάλλινη βρεφική κουβερτούλα, ενώ δίπλα της βρίσκεται ο σύντροφός της, ο παρουσιαστής της τηλεόρασης Κλαρκ Γκέιφορντ.

Η 37χρονη Άρντερν είναι η νεότερη γυναίκα που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας και τώρα έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που έκανε παιδί ενώ ασκούσε τα καθήκοντά της.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουίνστον Πίτερς έχει αναλάβει προσωρινώς καθήκοντα πρωθυπουργού και θα κυβερνά τη χώρα για τις επόμενες έξι εβδομάδες όσο η Άρντερν έχει άδεια λοχείας, σύμφωνα με συμφωνία που είχαν ανακοινώσει νωρίτερα.

Η Άρντερν γέννησε στο Auckland City Hospital, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, έχοντας δίπλα της τον σύντροφό της.

Η Άρντερν είναι μια από τις λίγες γυναίκες που διατήρησαν το πρωθυπουργικό τους αξίωμα, ενώ ήταν έγκυες. Η Μπεναζίρ Μπούτο είχε επίσης γεννήσει όταν ήταν πρωθυπουργός του Πακιστάν το 1990.

Ο κόσμος ήταν εν γένει υποστηρικτικός απέναντι στη δημοφιλή πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, μια χώρα που είναι γνωστή ως προοδευτική και ήταν επίσης η πρώτη χώρα που έδωσε στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου το 1893. Εξάλλου η Άρντερν είναι η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Η Άρντερν έμαθε για την εγκυμοσύνη της στις 13 Οκτωβρίου, μόλις έξι ημέρες προτού αναλάβει την πρωθυπουργία μετά την ανακοίνωση του Ουίνστον Πίτερς, ηγέτη του κόμματος New Zeeland First, ότι συνασπίζεται με το Εργατικό Κόμμα της έπειτα από διαπραγματεύσεις που έγιναν μετά τις εκλογές.

Η Άρντερν υποβάθμισε οποιαδήποτε πιθανότητα να προκύψουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της απουσίας της, σημειώνοντας ότι με τον Πίτερς θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία.

“Στην πραγματικότητα δεν προέκυψε ανάγκη ούτε για να οργανώσουμε ένα σχέδιο (…) Ήδη μιλάμε για τα σημαντικά ζητήματα, αυτό θα συνεχιστεί, απλώς θα βρισκόμαστε σε διαφορετικούς ρόλους”, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Fairfax λίγο πριν φύγει με άδεια μητρότητας.

Πηγή: ΑΠΕ, Dailymail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ