Τραμπ: Η Αμερική έπεσε θύμα κλοπής – Δεν μπορούμε να χάσουμε τον πόλεμο

Αψήφιστα φαίνεται ότι παίρνει ο Ντόναλντ Τραμπ τη θύελλα αντιδράσεων των υπόλοιπων έξι μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη μετά την απόφαση των ΗΠΑ για επιβολή δασμών . Λίγο μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7 στον Καναδά, έκανε λόγο ανοιχτά για «εμπορικό πόλεμο» υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να χάσει».

«Έχουμε έλλειμμα περίπου 800 δισ. δολαρίων κάθε χρόνο στο Εμπόριο, δεν μπορεί να χάσουμε τον εμπορικό πόλεμο! Η Αμερική έπεσε θύμα κλοπής από τις άλλες χώρες για χρόνια, είναι ώρα να γίνουμε εξυπνότεροι» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά ο λογαριασμός του από χρήστες που θέλησαν να απαντήσουν στη συγκεκριμένη ανάρτηση .

Στο τέλος της τεταμένης Συνόδου, οι υπουργοί Οικονομικών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη ζήτησαν από τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν να μεταφέρει στον Λευκό Οίκο την «ομόφωνη ανησυχία και απογοήτευσή» τους σχετικά με το θέμα των αμερικανικών δεσμών.

«Οι υπουργοί και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών συμφώνησαν ότι η συζήτηση πρέπει να συνεχιστεί στη Σύνοδο σε επίπεδο αρχηγών κρατών στο Σαρλεβουά, όπου χρειάζεται η ανάληψη αποφασιστικής δράσης. Στόχος θα πρέπει να είναι να αποκατασταθούν οι συλλογικές συνεργασίες για την προώθηση του ελεύθερου, δίκαιου, προβλέψιμου και αμοιβαίως επωφελούς εμπορίου» επισημαίνεται στο κοινό ανακοινωθέν της G7 που συνέταξε ο Καναδάς.

Σε αυτό το κλίμα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ζήτησε τη λήψη μέτρων τις επόμενες ημέρες «για να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ και να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των κρατών μελών της G7».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ