Αποκάλυψη Spiegel: Σαμπάνιες, ακριβά μενού και δώρα – Η ακροδεξιά ευρωομάδα ENF ελέγχεται για παράτυπες δαπάνες ύψους 427.000 ευρώ

Σαμπάνια, ακριβά μενού και χριστουγεννιάτικα δώρα ήταν ο λόγος που η ομάδα των δεξιών λαϊκιστών στο ευρωκοινοβούλιο, προκάλεσε αναταραχή το 2016 με υψηλά επαγγελματικά έξοδα και τώρα ήρθε η ώρα να δεχθούν τις συνέπειες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel.

Η ευρωομάδα «Ευρώπη των Εθνών και Ελευθερία» (ENF) πρέπει να απαντήσει στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού σχετικά με την παράτυπη διάθεση ποσού, άνω των 427.000 ευρώ, αποφάσισε τη Δευτέρα το βράδυ, στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Στην ακροδεξιά ομάδα περιλαμβάνονται βουλευτές του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, ο εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αυστρία, Κόμμα της Ελευθερίας, το Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Ολλανδού Geert Wilders και ο Γερμανός πρώην πολιτικός του AFD, Marcus Pretzell.

Η έκθεση δαπανών της ακροδεξιάς ομάδας είχε επικριθεί τόσο από εξωτερικούς ελεγκτές, όσο και από την Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου.

Ακριβές σαμπάνιες και δώρα για τους υπαλλήλους

Σύμφωνα με την επιτροπή ελέγχου του Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου, η ομάδα που αποτελείται από 34 μέλη είχε καταναλώσει όχι μόνο 234 μπουκάλια σαμπάνιας το 2016 – συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων στην τιμή των 81 ευρώ – αλλά και γκουρμέ μενού, τα οποία κοστίζουν 400 ευρώ το άτομο και ακριβά δώρα για τους εργαζόμενους.

Πολλές αποδείξεις μάλιστα έλειπαν και οι κανόνες για τις δημόσιες συμβάσεις δεν έχουν τηρηθεί. Το Προεδρείο θα δώσει στην ομάδα μια «τελευταία ευκαιρία» να σχολιάσει τους ισχυρισμούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ευρωκοινοβουλίου .

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταβάλλει στις πολιτικές ομάδες ένα κατ ‘αποκοπή ποσό, ανά λογιστικό έτος, το ποσό του οποίου εξαρτάται από τον αριθμό των μελών. Συγκεκριμένα, πρέπει να καλυφθούν τα έξοδα για το προσωπικό, τους μεταφραστές, τα είδη γραφείου, το τηλέφωνο και το διαδίκτυο ή τα μαθήματα κατάρτισης. Οι παρατάξεις μπορούν, επίσης, να χρεώσουν τα έξοδα ψυχαγωγίας για τα μέλη τους και τους επισκέπτες που προσκαλούν σε πολιτικές συναντήσεις.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ