Νέα στοιχεία για τη στυγερή δολοφονία στην Κύπρο – Η κατάθεση «φωτιά» του 33χρονου, οι εκδορές στο σώμα του και τα σημειωματάρια

Ανατρέπονται τα δεδομένα στην υπόθεση του διπλού φονικού στην Κύπρο μετά την κατάθεση του 33χρονου ο οποίος συνελήφθη χθες από την αστυνομία.Κατά τη σύλληψή του, δεν έφερε καμιά απολύτως αντίσταση και η απάντησή του ήταν μονολεκτική: «Μάλιστα». Ενώ, εξέφρασε την πρόθεσή του να «πει όλα όσα ξέρει για την υπόθεση» στους ανακριτές. Μετά τη σημερινή του κατάθεση αποφασίστηκε η 8ήμερη κράτησή του, καθώς είναι αντιμέτωπος με 13 αδικήματα, μεταξύ των οποίων για φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, ληστεία, διάρρηξη και απαγωγής.Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, ο 33χρονος είπε ότι ξέρει τι έγινε στο σπίτι εκείνο το βράδυ, ως ένα σημείο». Είπε επίσης ότι γνωρίζει ποιοι εμπλέκονται σε αυτό που έγινε, ότι γνωρίζει ποιος ήταν ο σκοπός και ποιο ήταν το κίνητρο του φονικού.

Σύμφωνα με προφορική του μαρτυρία στους ανακριτές το έγκλημα αυτό σχεδιάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 33χρονος, ο οποίος έχει έναν ανήλικο γιο, γνώριζε το σπίτι, καθώς πριν από 6 χρόνια είχε πάει εκεί και έκανε κάποιες δουλειές πάνω στα παράθυρα της οικίας. Τα σημειωματάρια και οι μαρτυρίες -Ο 33χρονος φέρεται να είχε δηλώσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 ότι θα κάνει μία δουλειά που θα τον κάνει πλούσιο.-Μαρτυρία που έφθασε στις Αρχές σήμερα το πρωί, ανέφερε ότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ύποπτος υπήρχαν δυο σημειωματάρια, στα οποία ο 33χρονος έγραψε όλα τα γεγονότα της υπόθεσης.-Η Αστυνομία διαθέτει πληροφορία ότι το βράδυ της 18ης Απριλίου ο 33χρονος ύποπτος θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή και να έχει στην κατοχή του δύο αντικείμενα όμοια με αυτά που βρέθηκαν στη σκηνή του εγκλήματος.Σημειώνεται πάντως ότι στην οικία του υπόπτου δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε επιλήψιμο, όμως η ιατροδικαστική εξέταση στον ύποπτο κατέδειξε εκδορές στα χέρια και σε διάφορα άλλα μέρη του σώματός του τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 5-7 ημερών.Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο 33χρονος έχει συνδεθεί με τη σκηνή του εγκλήματος με δείγματα DNA που εντοπίστηκαν σε δύο σημεία. Επίσης, στο σπίτι εντοπίστηκε ένα ζευγάρι παπούτσια και ο ύποπτος παραδέχθηκε προφορικά στους ανακριτές ότι του ανήκουν. Τι ειπώθηκε στη δικαστική αίθουσα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 59χρονη γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη μπρούμυτα στο κρεβάτι του υπνοδωματίου της και ο 60χρονος σύζυγός της δολοφονημένος μπρούμυτα στο πάτωμα. Ο ανήλικος γιος της οικογένειας, ηλικίας 14,5 ετών, μετέβη σε γειτονική κατοικία και ανέφερε στην ιδιοκτήτρια της οικίας ότι δύο άγνωστοι εισήλθαν στο σπίτι, σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον κλείδωσαν στο υπόγειο της οικίας από όπου κατάφερε να διαφύγει.

Ο ανήλικος είπε στους ανακριτές ότι το βράδυ της 18ης Απριλίου γύρω στις 22:30 ξάπλωσε να κοιμηθεί και σε κάποια στιγμή ενώ κοιμόταν άκουσε το κλάμα της μητέρας του χωρίς να είναι σίγουρος αν αυτό συνέβαινε στην πραγματικότητα ή αν ήταν εφιάλτης. Μετά από παρέλευση λίγων λεπτών άγνωστος άντρας τον προσέγγισε και του ανέφερε αυτολεξεί «σκότωσα τους γονείς σου», ρωτώντας τον ταυτόχρονα «πού είναι τα λεφτά;». Ο άγνωστος τράβηξε τον ανήλικο από το κρεβάτι του με την απειλή μαχαιριού και αφού του κρατούσε το στόμα κλειστό, τον οδήγησε στην κουζίνα της οικίας, λέγοντάς του: «μην φοβάσαι, δεν θα σε πειράξω, έχω και εγώ γιο». Εκεί του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας και τότε μπήκε στο χώρο και δεύτερος άντρας που είχε το πρόσωπό του καλυμμένο με κουκούλα.

Ο πρώτος δράστης δεν έφερε κουκούλα και ο ανήλικος τον περιέγραψε στους ανακριτές ως άντρα λεπτό, ύψους περίπου 1.70 με μελαχρινά χαρακτηριστικά και μούσι, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ. Ο πρώτος δράστης οδήγησε τον ανήλικο στο κελάρι της οικίας όπου και τον κλείδωσε.

Μετά από παρέλευση μισής ώρας ο ανήλικος κατάφερε να εξέλθει από το κελάρι, αφαιρώντας φυλλαράκια από την αλουμινένια πόρτα και τραυματίζοντας τα χέρια του. Ανέβηκε στο δωμάτιο των γονιών του όπου τους αντίκρισε μαχαιρωμένους, εγκατέλειψε τον χώρο και αναζήτησε βοήθεια από τη γειτόνισσα.

Η ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο διαπίστωσε κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του.

Επίσης, μέλη της ΥΠ.ΕΓ.Ε Αρχηγείου Αστυνομίας εντόπισαν στον χώρο δύο τεκμήρια “ξένα” για τα οποία ο ανήλικος ανέφερε πως δεν ανήκουν σε κανένα μέλος της οικογένειάς του.

Πηγή: philenews.gr / sigmalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ