Σε ποια πόλη τρέχει από τη βρύση ροζ νερό – ΦΩΤΟ

Εμβρόντητοι οι κάτοικοι της πόλης Onoway στην Αλμπέρτα του Καναδά είδαν τις βρύσες τους να τρέχουν ροζ νερό. Ο δήμαρχος Dale Krasnow σε δήλωσή του διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία αλλά παραδέχθηκε πως η δημοτική αρχή θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει καλύτερα στην ενημέρωση των πολιτών ως προς το τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ροζ νερό ήταν παράπλευρη συνέπεια της χρήσης υπερμαγγανικού καλίου.

Το χημικό αυτό, εξηγεί το BBC, χρησιμοποιείται συχνά για την απομάκρυνση κάποιων ουσιών από το νερό. Στην περίπτωση της καναδικής πόλης, φαίνεται πως μπήκε στις δεξαμενές από τις οποίες υδροδοτείται λόγω δυσλειτουργίας κάποιας βαλβίδας κατά τη διάρκεια καθαρισμού των φίλτρων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το χημικό αυτό μπορεί να προκαλέσει δερματικό ερεθισμό αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για άλλες παρενέργειες.

Οι πολίτες παραπονέθηκαν επειδή ήταν στο σκοτάδι σχετικά με το θέμα και κανείς δεν τους εξηγούσε γιατί το νερό τους ήταν ροζ.

«Είναι μια κατάσταση από την οποία διδασκόμαστε και αναπτύσσουμε στρατηγικές για καλύτερη απόκριση και ενημέρωση των πολιτών για παρόμοια περιστατικά στο μέλλον» τόνισε ο δήμαρχος.

Δείτε τις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ