ΥΠΕΞ Τουρκίας κατά Μαξίμου: Η Ελλάδα πέφτει όλο και πιο χαμηλά – ΒΙΝΤΕΟ

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η ανακοίνωση του Μαξίμου για τον Ταγίπ Ερντογάν.

“Η Ελλάδα πέφτει όλο και πιο χαμηλά”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει: “Οι δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού χθες (1 Απριλίου) σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στη χώρα μας για την παράνομη παρουσία τους, δείχνουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν έναν αυξανόμενα επιθετικό τόνο έναντι της χώρας. Λυπούμαστε για τις εκφράσεις αυτές που δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα ενός κράτους.

Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία μας ότι όταν κάτι που αφορά την Ελλάδα έρχεται στο προσκήνιο, επικαλείται την αρχή του Κράτους Δικαίου, όταν όμως αυτό δεν λειτουργεί υπέρ της αγνοεί εύκολα αυτή την αρχή, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι δεν εφαρμόζει αποφάσεις που έχουν ληφθεί από διεθνή δικαστήρια.”Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Χακάν Τσαβούσογλου: Η ελληνική κυβέρνηση καλύπτει τις αποτυχίες της με τις δηλώσεις Καμμένου

Ως στοχευμένη προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης να καλύψει τις αποτυχίες της και να στρέψει το βλέμμα του ελληνικού λαού μακριά από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ερμήνευσε τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Από την Προύσα, ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής `Αμυνας για την Τουρκία. «Η ένταση τις τελευταίες βδομάδες κλιμακώνεται. Προς ποιά κατεύθυνση είναι οι διπλωματικές εξελίξεις;», ρωτήθηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος ο οποίος απάντησε ότι «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν να επωφεληθεί περισσότερο από μία τέτοια ισχυρή χώρα γείτονα. Αυτό είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Ωστόσο είπε ότι «οι ισορροπίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αλλάξει. Βλέπω να υπάρχει μια στοχευμένη προσπάθεια ώστε να καλύψουν τις αποτυχίες τους στρέφοντας το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση προς άλλη κατεύθυνση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ