Ωμός εκβιασμός Ερντογάν – Συμψήφισε τους 2 στρατιωτικούς με τους “8” – Οργή της Αθήνας: Η Ελλάδα έχει Πρωθυπουργό και όχι “Σουλτάνο” – ΒΙΝΤΕΟ

“Στο κόκκινο” οι σχέσεις Άγκυρας – Αθήνας μετά τον ωμό εκβιασμό του Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ο “Σουλτάνος” έκανε αυτό που όλοι απευχόμασταν. Συμψήφισε ανοιχτά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με την υπόθεση των “8” Τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο στη χώρα μας. Συνέδεσε τα δύο θέματα κάνοντας ανατολίτικο παζάρι στέλνοντας μήνυμα πως η υπόθεση με την φυλάκιση των Ελλήνων αξιωματικών…δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας από την Αντιόχεια και φορώντας στολή παραλλαγής αναφέρθηκε στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη για το μέλλον τους”.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς είπε “κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν. Διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Τότε ο Τσίπρας μου είχε υποσχεθεί ότι οι οκτώ γκιουλενιστές θα παραδοθούν στην Τουρκία. Πέρασαν μήνες, χρόνια και ακόμα να το διευθετήσει” και σημείωσε:

“Τον περασμένο μήνα, εμείς συλλάβαμε δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τώρα η Δύση ξεσηκώθηκε εναντίον μας. ‘Εσείς είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους’ μας είπαν. Εμείς είμαστε Κράτος – Δικαίου, επομένως αυτή τη στιγμή όλα κρίνονται από τη Δικαιοσύνη. Ότι απόφαση πάρει, αυτή θα είναι. Δηλαδή η δική σας Δικαιοσύνη υπάρχει και η δική μας δεν υπάρχει;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και συνέχισε:

“Αλλά όλοι, από κάθε πλευρά μας επιτίθενται. Για τους οκτώ τρομοκράτες δεν κάνατε κανένα τέτοιο βήμα. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν είπατε κάτι στον κ. Τσίπρα , αλλά τώρα μπήκατε όλοι στη μέση. Ότι πει η Δικαιοσύνη”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Η οργή της Αθήνας ήρθε άμεσα: Η Ελλάδα έχει Πρωθυπουργό και όχι “Σουλτάνο”

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, που «συνεχίζει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζεται:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Και συνέχισε σε αυστηρό τόνο: «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

Νέα πρόκληση του Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο 6ο τοπικό Συνέδριο του κόμματος του στο Χατάιμ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης λέγοντας ότι συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν τα σύνορα. «Τώρα η δύση ξεσηκώνεται. Είστε μεγάλο κράτος, μας λένε, δώστε τους πίσω. Συγγνώμη εμείς είμαστε κράτος δικαίου. ‘Ο,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη αυτό θα γίνει. Εσείς έχετε δικαιοσύνη και εμείς δεν έχουμε;» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ