Στην “κατάψυξη” οι βορειοανατολικές ΗΠΑ – Ο υδράργυρος “βούτηξε” στους -38 στο Νιου Χαμσάϊρ – ΦΩΤΟ

Στον “κλοιό” του χιονιά βρίσκεται το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, με το κύμα ψύχους να “παραλύει” την ευρύτερη περιοχή και τα θερμόμετρα να… σπάνε λόγω των πολικών θερμοκρασιών. Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις αερομεταφορές.

Στη Νέα Υόρκη το θερμότερο έδειξε -10 βαθμούς Κελσίου και προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο οι κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης ντύθηκαν ζεστά, φορώντας πολλά ρούχα, για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Πολλοί ήταν οι τολμηροί που περπάτησαν έως τον ποταμό Χάντσον, τμήμα του οποίου έχει παγώσει, για να απολαύσουν το εντυπωσιακό τοπίο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware σε τουλάχιστον 1.600 πτήσεις καταγράφθηκαν καθυστερήσεις, ενώ σχεδόν 700 πτήσεις ακυρώθηκαν έως τις 12.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Σε διάφορα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, περίπου το 1/3 των πτήσεων επηρεάστηκε από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Όπως έγινε γνωστό από το Flightradar, οι επιβάτες μιας πτήσης από το Πεκίνο που έφθασε στο JFK χρειάστηκε να περιμένουν 7 ολόκληρες ώρες προτού οι αρχές δώσουν το πράσινο φως για την αποβίβασή τους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επίσης στο JFK, ένα αεροσκάφος της εταιρείας China Southern Airlines προσέκρουσε σε ένα άλλο αεροσκάφος της Kuwait Airways στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Νωρίς σήμερα το πρωί, στο όρος Ουάσιγκτον στο Νιου Χαμσάιρ, ο υδράργυρος «βούτηξε» στους -38 βαθμούς κελσίου και η περιοχή συγκαταλέγεται πλέον στις πιο παγωμένες παγκοσμίως.

Στον Καναδά, όπου επικρατεί εδώ και δύο εβδομάδες τσουχτερό κρύο, οι θυελλώδεις άνεμοι και το χιόνι είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους του οδικού άξονα στο ανατολικό Κεμπέκ και το Νιου Μπράνσγουικ.

Οι μετεωρολόγοι διατηρούν σε ισχύ τις προειδοποιήσεις για δριμύ ψύχος στο ανατολικό τμήμα του Καναδά με την αίσθηση της θερμοκρασίας στο ανθρώπινο σώμα να υπολογίζεται στους -50 βαθμούς κελσίου στο Οντάριο και το Κεμπέκ.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή φωτό: Reuters, AP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ