Παρέμβαση του Τραμπ για το Κυπριακό ζήτησε από τον Μάικ Πενς ο Νίκος Αναστασιάδης

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας είκοσι λεπτών είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, ο κ. Πενς απηύθυνε έκκληση για λύση του Κυπριακού στη διάσκεψη της Κραν Μοντανά, με τον κ. Αναστασιάδη να τον ενημερώνει για τις προτάσεις που έχει καταθέσει και γραπτώς στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που είχε νωρίτερα μαζί του.

Ταυτόχρονα, ο Κύπριος Πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Πενς να μεσολαβήσει ούτως ώστε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να μιλήσει για το Κυπριακό με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο των G20.

Από τη μεριά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να μεταφέρει στη Διάσκεψη τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο είχε επίσης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μετά την συνομιλία Πενς – Αναστασιάδη.

Ο κ. Πενς με tweet στον λογαριασμό του, λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε με Αναστασιάδη και Ακιντζί, προκειμένου να τους παροτρύνει να φτάσουν σε μια ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.

Δείτε το tweet:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ