Η Λεπέν συσπειρώνει τους ψηφοφόρους της έξι μέρες πριν τις γαλλικές εκλογές

Έκκληση προς τους υποστηρικτές της να συσπειρωθούν κοντά της απηύθυνε η Μαρίν Λεπέν, έξι ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η υποψήφια της ακροδεξιάς έκανε λόγο για την πλέον απρόβλεπτη εκλογική αναμέτρηση εδώ και δεκαετίες, την οποία χαρακτήρισε ως μια επιλογή μεταξύ της «άγριας παγκοσμιοποίησης» που υποστηρίζουν οι αντίπαλοί της και του πατριωτισμού που εκείνη πρεσβεύει.

«Η επιλογή την Κυριακή είναι απλή: πρόκειται για μια επιλογή μεταξύ της Γαλλίας που επανακάμπτει και της Γαλλίας που βυθίζεται» είπε η Λεπέν.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) καταφέρθηκε εναντίον των αντιπάλων της, που επιδιώκουν την «άγρια παγκοσμιοποίηση», ενώ υπεραμύνθηκε των υποστηρικτών της, του στρατοπέδου των πατριωτών.

«Δώστε μας τη Γαλλία πίσω, για όνομα του Θεού» τόνισε, προκαλώντας τις επευφημίες των 5.000 υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν «αυτή είναι η πατρίδα μας».

«Θα σας προστατεύσω. Το πρώτο μέτρο που θα λάβω ως πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι να αποκαταστήσω τα σύνορα της Γαλλίας» υποσχέθηκε.

«Η μαζική μετανάστευση δεν είναι μια ευκαιρία για τη Γαλλία, είναι μια τραγωδία για τη Γαλλία» επισήμανε η Λεπέν και συμπλήρωσε ότι θα επιβάλει αμέσως μορατόριουμ στη μετανάστευση.

«Δεν μπορούμε να αποφασίζουμε σε ποιον θα επιτρέπεται να έρχεται πλέον εδώ».

«Οι Γάλλοι πολίτες έχουν σε αρκετές περιπτώσεις λιγότερα δικαιώματα σε σύγκριση με τους ξένους- ακόμα και τους παράτυπους» μετανάστες σημείωσε η υποψήφια της ακροδεξιάς.

Επεισόδια μικρής έκτασης ξέσπασαν μεταξύ αντιπάλων του Εθνικού Μετώπου και αστυνομικών κοντά στον χώρο στο βορειοανατολικό Παρίσι λίγο πριν από τη συγκέντρωση της Λεπέν, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Επίσης, την ώρα που η Μαρίν Λεπέν εκφωνούσε την ομιλία της, μια νεαρή γυναίκα πήδηξε στη σκηνή. Απομακρύνθηκε αμέσως από τους άνδρες ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του FN Ζιλμπέρ Κολάρ κατήγγειλε σε δημοσιογράφους ότι προσερχόμενος στον χώρο της συγκέντρωσης του πέταξαν ένα μπουκάλι μπύρας, που τον χτύπησε στον αυχένα, όπως επίσης και άλλα αντικείμενα προτού τελικά επέμβει η αστυνομία.

Άλλο ένα στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, ο Ζαν Μεσιχά, περιέγραψε πως είδε κάποιους να ρίχνουν τουλάχιστον δύο βόμβες μολότοφ. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα όσα κατήγγειλαν οι δύο αξιωματούχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ