Ο Σταϊνμάγερ προειδοποιεί τους Γάλλους για τη Λεπέν: «Μην ακούτε τις σειρήνες»

Προειδοποίηση προς τους Γάλλους πολίτες έναντι του ενδεχομένου να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν απηύθυνε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

«Μην ακούτε τα τραγούδια των σειρήνων που σας υπόσχονται ένα μεγαλειώδες μέλλον για τη Γαλλία αφού ξεφορτωθούν όλα όσα αποτελούν τμήμα της Γαλλίας σήμερα, το ρόλο της ως εγγυητή της σταθερότητας της Ευρώπης και πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο επικεφαλής του γερμανικού κράτους σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ouest-France, αναφερόμενος στις πολιτικές υποσχέσεις της Μαρίν Λεπέν.

Ο Σταϊνμάγερ υπογράμμισε ότι είναι δυνατό να καταστεί η Ευρώπη ένας πραγματικά σημαντικός παίχτης στη διεθνή σκακιέρα μονάχα μέσω της συνεργασίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδεχομένως είναι περίπλοκη κάποιες φορές, όμως αποτελεί ατού όλων μας, περιλαμβανομένης της Γαλλίας» πρόσθεσε.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί την 23η Απριλίου, ενώ ο δεύτερος και τελικός θα γίνει την 7η Μαΐου. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν εμφανίζονται ως οι επικρατέστεροι υποψήφιοι στη μάχη για τον προεδρικό θώκο.

Η Λεπέν τάσσεται υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης των πυλώνων του συστήματος της ΕΕ, της αποχώρησης της Γαλλίας από τη ζώνη Σένγκεν και την αποκατάσταση των εθνικών συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ