• Έσβησε το πρόστιμο με... εργασία!

  12:03 μμ, Τρίτη 08 Μάι 2012 12:03 μμ, Τρίτη 08 Μάι 2012

  Κατάφερε να σβήσει κλήση για παραβίαση STOP, γράφοντας ολόκληρη εργασία πάνω στο θέμα, με σκοπό να αποδείξει ότι ο αστυνομικός που τον σταμάτησε δεν τον είχε δει πραγματικά να παραβιάζει το STOP, γλιτώνοντας έτσι πρόστιμο 400 δολαρίων!

  Πρόκειται για τον φυσικό Dmitri Krioukov, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο αστυνομικός θεώρησε ότι τον είχε δει να περνά την πινακίδα εξαιτίας τριών παραγόντων.

  Όπως αναφέρει στην εργασία του, πρώτον, ο αστυνομικός έβλεπε το αυτοκίνητό του υπό γωνία, κάτι που έδινε την ψευδαίσθηση της επιτάχυνσης, καθώς τον πλησίαζε.

  Δεύτερον, η ταχύτητά του, όταν πλησίαζε και απομακρυνόταν από την πινακίδα, δεν θα είχε τόσο μεγάλη διαφορά, εάν όντως είχε παραβιάσει την πινακίδα. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι επειδή είχε κρυολόγημα, φταρνίστηκε και πάτησε το φρένο απότομα, ακινητοποιώντας το όχημα λίγο πριν την πινακίδα και μετά αμέσως επιτάχυνε.

  Τρίτον, μπροστά από το Yaris υπήρχε άλλο αυτοκίνητο την στιγμή που σταμάτησε, κάτι που σημαίνει ότι ο αστυνομικός δεν τον είδε πραγματικά.

  Ο Krioukov συνεχίζει, υπολογίζοντας την πιθανή ταχύτητα και επιτάχυνση του Yaris, καταλήγοντας ότι οι παράγοντες αυτοί θα μπορούσαν να μπερδέψουν κάποιον να κρίνει για το αν όντως σταμάτησε σε STOP πολύ γρήγορα ή το παραβίασε.

  Εντέλει, η ιστορία είχε αίσιο τέλος, αφού ο δικαστής πείστηκε από τα επιχειρήματά του.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα