Η βρύση που βγάζει δωρεάν κρασί – ΦΩΤΟ

Μία βρύση για να «σβήσει» τη δίψα των πεζοπόρων στη διάσημη διαδρομή προσκυνήματος, Cammino di San Tommaso, άνοιξε πρόσφατα στο Αμπρούζο της κεντρικής Ιταλίας.

Αυτή όμως η βρύση δεν παρέχει νερό, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά δωρεάν κρασί και είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Από την κρήνη, η οποία αποτελεί δημιουργία του τοπικού αμπελώνα Dora Sarchese, θα «τρέχει» κόκκινο κρασί για τους χιλιάδες τουρίστες και προσκυνητές που κάνουν το ταξίδι από τη Ρώμη στην Ορτόνα, με σκοπό να επισκεφθούν τον καθεδρικό ναό της πόλης, όπου φ��λάσσονται τα λείψανα του Θωμά, ενός από τους μαθητές του Ιησού.

Η έμπνευση ήρθε από μια παρόμοια βρύση κόκκινου κρασιού που έχει δημιουργηθεί στην ισπανική διαδρομή προσκυνήματος για το Camino de Santiago. 

Να σημειωθεί επίσης ότι, υπάρχουν κι άλλες κρήνες στην Ιταλία, οι οποίες  χρησιμοποιούνται κατά τη διανομή του οίνου ή σε ειδικές περιπτώσεις, όπως τοπικά πανηγύρια.

Μάλιστα, σε μία εξ αυτών στην πόλη Μαρίνο, ένα τεχνικό λάθος είχε προκαλέσει διοχέτευση κρασιού στις βρύσες των σπιτιών.

Πηγή: telegraph.co.uk, πηγή φωτο: telegraph.co.uk, Fausto Di Nella facebook

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν έφτασε τα σύνορα στη… Θεσσαλονίκη

Η επανεμφάνιση της Ζουλί Γκαγιέ – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ