Stuttgarter Nachrichten: Η Ελλάδα οδηγεί σε προστριβές τους δανειστές

«Η διάσωση της Ελλάδας οδηγεί σε προστριβές τους δανειστές» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten, σε δημοσίευμά της σχετικά με τη διαφωνία του Βερολίνου με το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, και προσθέτει:

«Παρόλο που η γερμανική βουλή πριν από έναν και παραπάνω χρόνο συναίνεσε στο τρίτο πακέτο βοήθειας 86 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλήρωσε ορισμένα τμήματα αυτού, μια σημαντική προϋπόθε��η δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί. Το γερμανικό κοινοβούλιο εξάρτησε την συναίνεσή του από την συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πακέτο στήριξης. Η καγκελάριος Μέρκελ από την αρχή της ευρωκρίσης ήθελε τη συμμετοχή του ΔΝΤ ως δανειστή. Το ΔΝΤ όμως δεν έχει εγκρίνει καμία πίστωση μέχρι τώρα στο τρίτο πρόγραμμα. Και αυτό οδηγεί σε προστριβές με την γερμανική κυβέρνηση».

Και η εφημερίδα επισημαίνει σε άλλο σημείο: «Ο Σόιμπλε θέλει σε κάθε περίπτωση να αποφύγει μια συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2017. Μέχρι τώρα όμως το ΔΝΤ εμφανίζεται σκληρό. Η κυρία Λαγκάρντ βλέπει με σκεπτικισμό μια περεταίρω βοήθεια προς την Ελλάδα. Το ΔΝΤ θέλει να εκμαιεύσει από τα ευρωπαϊκά κράτη ποιο θα είναι το ύψος της μείωσης του χρέους στο οποίο προτίθενται να προχωρήσουν».

Η εφημερίδα καταλήγει: «Επιβαρυντικός παράγοντας είναι ακόμα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα οι οποίες καθυστερούν. Το Εurogroup θέλει να συζητήσει το θέμα την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα. Άμεσο οικονομικό θέμα όμως δεν τίθεται προς το παρόν αφού η οικονομική εξασφάλιση της Ελλάδας για τους επόμενους μήνες είναι βέβαιη».

Διαβάστε επίσης:

Άγριο «ψαλίδι» στις συντάξεις χηρείας

Στην τελική ευθεία για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ

Επιμένει ο Σόιμπλε: Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ