Stuttgarter Nachrichten: Ο Σόιμπλε θέλει να αποφύγει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έως τις εκλογές

Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα ζητά ελάφρυνση χρέους» η εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten δημοσιεύει άρθρο για τις εξελίξεις στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας:

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προειδοποίησε τους δανειστές να αποφασίσουν γρήγορα για την ελάφρυνση χρέους για τη χώρα του. Στην Αθήνα θεωρούν μάλλον ότι πρόκειται για την κατάλληλη στιγμή αφού και το ΔΝΤ έχει θέσει το θέμα της ελάφρυνσης χρέους. Μέχρι το τέλος της χρονιάς το ταμείο αναμένεται να αποφασίσει για την μελλοντική του συμμετοχή στη δανειοδότηση της Ελλάδας.

Μπορεί τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να έδωσαν ήδη τον Νοέμβρη του 2012 το πράσινο φως για ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, εάν και εφόσον η Αθήνα σημειώσει πρόοδο όσον αφορά το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, ωστόσο αυτή τη στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει η διάθεση να επιτρέψουν μια ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα. Ειδικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει να αποφύγει αυτό το τόσο λεπτό εσωπολιτικά  ζήτημα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία το 2017».

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Σε επίπεδα χωρίς ιστορικό προηγούμενο έχει διογκωθεί το παγκόσμιο χρέος

Μειώσεις φόρων σχεδιάζει ο Σόιμπλε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ