Ο Ζέεχοφερ απειλεί τη Μέρκελ με διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού

«Δεν θα παραιτηθούμε από την απαίτησή μας να υπάρξει το ανώτατο όριο των 200.000 προσφύγων στη Γερμανία. Πρόκειται πολύ απλά για την αξιοπιστία μας», είπε ο πρόεδρος του χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Βαυαρίας (CSU) σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel. Ο Χορστ Ζέεχοφερ εξακολουθεί να είναι αντίθετος με την καγκελάριο Μέρκελ η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά ένα ανώτατο όριο για τους πρόσφυγες οι οποίοι μπορούν να γίνονται δεκτοί στη Γερμανία.

Σύμφωνα πάντως με δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε το περιοδικό Focus το 60% των Γερμανών είναι υπέρ ενώ μόνο το 35% είναι κατά του ανωτάτου ορίου.

Ο Βαυαρός συντηρητικός πολιτικός δήλωσε σαφώς ότι τον ενδιαφέρει να υπάρχει «μια εγγύηση για το πώς θα περιορισθεί δραστικά η εισροή μεταναστών στο μέλλον», ώστε να μην επαναληφθεί η άνευ ορίου είσοδος μεταναστών στη Γερμανία όπως πέρυσι. «Χρειαζόμαστε ένα σαφές, κατανοητό και αξιόπιστο κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο να περιορίζει την μετανάστευση σε ένα λογικό όριο», είπε. Πρόσθεσε δε ότι δεν συνάδει με το γερμανικό Σύνταγμα να δίνεται άσυλο σε όποιον εμφανίζεται στα σύνορα και να γίνεται δεκτός στη χώρα. Όποιος προέρχεται από μια ασφαλή χώρα να μπορεί να επαναπατρίζεται αμέσως, όπως τόνισε.

Κατά τον Χ. Ζέεχοφερ η συνεχιζόμενη διαφωνία επί του θέματος βλάπτει συνολικά την συντηρητική παράταξη. «Το σωστό, όμως είναι να αλλάξει η πολιτική αν θέλουμε να αποκτήσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών». Πάντως, το χριστιανοκοινωνικό κόμμα (CSU), δεν επιθυμεί να πέσει η καγκελάριος γονατιστή μπροστά στο κόμμα του, σημειώνει το Spiegel. «Αυτά είναι ανοησίες, είναι κακοήθειες», είπε χαρακτηριστικά, απειλώντας ωστόσο με διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η πρόταση των χριστιανοκοινωνιστών περί ανώτατου ορίου, υπογραμμίζει το γερμανικό περιοδικό.

Ο συντηρητικός Βαυαρός πολιτικός υπεραμύνθηκε επίσης της πρόθεσής του να μην πάει στο συνέδριο του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) το Δεκέμβριο, εάν δεν υπάρχει συμφωνία με την καγκελάριο στο θέμα αυτό. «Εάν εμφανιζόμασταν ο ένας στο συνέδριο του κόμματος του άλλου και απέχουμε παρασάγγας σε ουσιώδη θέματα της πολιτικής μας αντιλαμβάνεστε ασφαλώς τι ζημιά θα κάναμε στο κόμμα μας», αφού από τους προέδρους των δύο αδελφών κομμάτων προσδοκάται η επίλυση των προβλημάτων. «Γι’ αυτό πρέπει να ξεκαθαριστούν από πριν οι διαφορές επί της ουσίας».

Ο κ. Ζέεχοφερ είπε επίσης ότι το ζήτημα μιας ξεχωριστής υποψηφιότητας του CSU για την καγκελαρία στις εθνικές εκλογές του 2017 παραμένει ανοικτό.

Διαβάστε επίσης:

Der Spiegel: Ο Σόιμπλε θα διαδεχθεί τη Μέρκελ εάν εκείνη αποσυρθεί

Έτινγκερ: Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Frontex για την Ελλάδα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ