Αυστρία: Απομακρύνεται η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Υπάρχει μία διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, που έχει μία προοπτική η οποία τώρα όμως έχει απομακρυνθεί περισσότερο μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ ενδεχόμενη επαναφορά της θανατικής ποινής θα έδειχνε πως η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται να κινηθεί προς μία βασική συναίνεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν.

“Χρειαζόμαστε την Τουρκία, αλλά και η Τουρκία χρειάζεται την Ευρώπη“, τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει για την Ευρώπη ότι θα πρέπει να ζητήσει από την Τουρκία να τηρήσει τις προδιαγραφές της δημοκρατικής πολιτικής και του κράτους δικαίου.

Επισημαίνοντας πως τα γεγονότα στην Τουρκία και οι αντιδράσεις στην επίθεση στη Νίκαια δείχνουν πως κάτι τέτοιο καθίσταται αναγκαίο, ο Αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε πως ήδη μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους ισλαμικών οργανώσεων στην Αυστρία για συνομιλίες.

Ο ίδιος θεωρεί ότι στην τρέχουσα κατάσταση η μουσουλμανική πλευρά θα πρέπει κι αυτή να συμβάλει για μία αρμονική συμβίωση.

Κατά την άποψή του, η κατάσταση έχει οξυνθεί και πρέπει να αναπτυχθεί μία κοινή στρατηγική για μία “αποριζοσπαστικοποίηση” και την τήρηση των θεμελιωδών κανόνων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Ζιπέ: Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τούρκος Πρωθυπουργός: Οι πραξικοπηματίες θα λογοδοτήσουν

Βρυξέλλες: Η Τουρκία δεσμεύεται από συνθήκες να μην επαναφέρει τη θανατική ποινή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ