Έφηβος σκότωσε 4 άτομα σε σχολικό συγκρότημα στον Καναδά

Τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης με πυροβολισμούς από έφηβο στο χωριό Λα Λος, της επαρχίας Σασκάτσουαν, στον βορειοδυτικό Καναδά.

Ο έφηβος δράστης της επίθεσης στο σχολικό συγκρότημα του χωριού Λα Λος της επαρχίας Σασκάτσουαν, στον βορειοδυτικό Καναδά, σκότωσε δύο αδέλφια του πριν πάει κι ανοίξει πυρ στο λύκειο, όπου έχασε τη ζωή της μια δασκάλα που είναι κόρη του ασκούντα χρέη δημάρχου Κέβιν Ζανβιέ, γράφει η εφημερίδα Saskatoon StarPhoenix.

«Η Μαρί Ζανβιέ, μια 23χρονη δασκάλα, σκοτώθηκε από τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος προηγουμένως είχε πυροβολήσει δύο αδέλφια του», έγραψε στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο η εφημερίδα, επικαλούμενη τον πατέρα της εκπαιδευτικού.

Νωρίτερα, η Μορίν Λέβι, ανώτερη αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός νεαρού άνδρα και ότι πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τη Λέβι, ο ύποπτος συνελήφθη έξω από το σχολείο του Λα Λος και το πυροβόλο όπλο που είχε μαζί του κατασχέθηκε.

Η αξιωματικός της αστυνομίας δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για τον ύποπτο ή τα θύματα, περιοριζόμενη να πει ότι οι τραυματίες διακομίστηκαν αεροπορικώς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σασκατούν, 600 χλμ. από το χωριό Λα Λος.

Σύμφωνα με τη Μορίν Λέβι, ο αποκλεισμός του σχολικού συγκροτήματος ήρθη και οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες, ενώ δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα σε δύο τοποθεσίες, σε μια κατοικία στο Λα Λος και στο σχολείο.

Οι καναδικές αρχές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο για τα κίνητρα του δράστη, ούτε έχουν κατονομάσει τον ίδιο ή τα θύματά του.

Ωστόσο ένας οικογενειακός φίλος δήλωσε ότι ο έφηβος σκότωσε δύο μικρότερα αδέλφια του πριν πάει στο σχολείο και πυροβολήσει μια δασκάλα και ένα μέλος του προσωπικού του σχολείου.

«Αφού πυροβόλησε τα δύο αδέλφια του, επέστρεψε περπατώντας στο σχολείο και πυροβόλησε… μια δασκάλα κι ένα άλλο κορίτσι. Είναι και οι δύο νεκρές. Τέσσερις πέθαναν», είπε ο Τζο Λεμέγκρ, που ζει λίγο έξω από το χωριό Λα Λος. «Ξέρω την οικογένεια. Η μητέρα του είχε πάει στη δουλειά της (…) και η γιαγιά του είχε πάει να κάνει κάποια ψώνια. Τότε το έκανε».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς – 4 οι νεκροί από την φονική επίθεση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ