Η Μέρκελ ευχαρίστησε τον Σόιμπλε για τη στάση του στην ελληνική κρίση

Τις ευχαριστίες της προς τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε η καγκελάριος Μέρκελ κατά την ομιλία της στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, τον οποίο επαίνεσε και για τη στάση του στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης. «Στο τέλος ένας άνθρωπος ήταν καθοριστικός, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» τόνισε η Γερμανίδα πολιτικός.

«Εγκάρδια ευχαριστώ», συνέχισε η κ. Μέρκελ απευθυνόμενη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον οποίο οι σύνεδροι χειροκρότησαν επί αρκετή ώρα όρθιοι. Η κ. Μέρκελ, η οποία μίλησε για 75 λεπτά και καταχειροκροτήθηκε, σημείωσε ακόμη ότι η Ευρώπη δεν έχει υπερβεί την κρίση του ευρώ και πρόσθεσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «τα λάθη της ίδρυσης της Ευρωζώνης».

Αναφερόμενη στην ελληνική κρίση και στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε: «Μέχρι το τέλος Ιουνίου, τις αρχές Ιουλίου, είχαμε τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Πρώτα για την ολοκλήρωση του β’ προγράμματος και μετά, έπειτα από ένα άνευ προηγούμενου πέρα-δώθε της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης με δημοψήφισμα και νέες εκλογές, για ένα νέο, τρίτο πρόγραμμα, αυτή τη φορά υπό τον ESM. Ήταν μια κρίσιμη δοκιμασία – για εμάς, αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης. Στο τέλος, καθοριστικός ήταν ο υπουργός μας των Οικονομικών, ο οποίος πίεζε συνεχώς προκειμένου να αποφασιστεί ένα πρόγραμμα μόνο με βάση τα κριτήρια που για μας ήταν και συνεχίζουν να είναι σημαντικά: Καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή. Ίδια ευθύνη και αλληλεγγύη πάνε μαζί και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι. Εγκάρδια ευχαριστώ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Διαβάστε επίσης:

Νέο θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα – Ρωσικά πολεμικά πλοία εναντίον τουρκικού εμπορικού

Νέα τροπή με το θρίλερ της συντριβής του ρωσικού αεροπλάνου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ