Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι που τραυμάτισαν επτά Ισραηλινούς στρατιώτες

Δύο Παλαιστίνιοι τραυμάτισαν την Παρασκευή επτά Ισραηλινούς στρατιώτες και εν συνεχεία έχασαν τη ζωή τους στη Δυτική Όχθη, στο τέλος μιας εξαιρετικά αιματηρής εβδομάδας.

Το πρωί, ένας Παλαιστίνιος έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε Ισραηλινούς στρατιώτες που επάνδρωναν σημείο ασφαλείας κοντά σε έναν σταθμό λεωφορείων κοντά στον ισραηλινό εποικισμό Κφαρ Αντουμίμ, βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν πέσει νεκρός από πυρά ενός Ισραηλινού πολίτη, ανέφερε η ίδια πηγή. Δύο από τους στρατιώτες, ελαφρά τραυματισμένοι, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Παλαιστίνιος βγήκε από το αυτοκίνητό του αφού το έριξε στους στρατιώτες κι άρχισε να τρέχει πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του πολίτη. Ο δράστης κατονομάστηκε από την ισραηλινή αστυνομία ως Φάντι Χάσιμπ, κάτοικος της Ραμάλας. Ο αδελφός του είχε σκοτωθεί την Κυριακή, αφού και εκείνος είχε διαπράξει επίθεση πέφτοντας με αυτοκίνητο πάνω σε Ισραηλινούς τους οποίους κατόπιν προσπάθησε να τραυματίσει με μαχαίρι.

Μερικές ώρες αργότερα ένας ακόμη Παλαιστίνιος, ο Όμαρ Ζαακίκ, 20 ετών, σκοτώθηκε αφού τραυμάτισε πέντε Ισραηλινούς στρατιώτες πέφτοντας πάνω τους με αυτοκίνητο κοντά στο Μπέιτ Ούμαρ, κοντά στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Επιπλέον, το βράδυ ένας Ισραηλινός συνοριοφρουρός τραυματίστηκε σοβαρά στη Ναχαρίγια, σε μια επίθεση με μαχαίρι από έναν άγνωστο ο οποίος διέφυγε, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Από την 1η Οκτωβρίου 98 Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός Άραβας έχουν σκοτωθεί σε διάφορα αιματηρά επεισόδια, ενώ επιθέσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους στο Ισραήλ, εκ των οποίων ένας Αμερικανός και ένας Ευρωπαίος, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση στοιχεία των αρχών.

Κάθε Παρασκευή, παλαιστινιακά κινήματα, με τους ισλαμιστές της Χαμάς επικεφαλής, καλούν σε μια «ημέρα οργής», που καταλήγει σε επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς που πετούν πέτρες και Ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι κάνουν χρήση δακρυγόνων, σφαιρών καλυμμένων με καουτσούκ, αλλά και πραγματικών πυρών.

Επεισόδια σημειώθηκαν και αυτήν την Παρασκευή στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Είκοσι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών, ανάμεσά τους ένας σοβαρά, στη Ραμάλα και στη Χεβρώνα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στη Λωρίδα της Γάζας άλλοι 33 διαδηλωτές τραυματίστηκαν από σφαίρες σε τέσσερις τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Εξάλλου μια σπάνια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 180 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, έγινε μπροστά σε ένα σημείο ελέγχου που βρίσκεται κοντά στην παλαιστινιακή κοινότητα Μπέιτ Τζάλα, με κεντρικό αίτημα τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων συναντήθηκε ο Τσίπρας – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ