Γερμανία – Μηνιαία χρηματοδότηση 670 ευρώ ανά πρόσφυγα

Το ποσό των 670 ευρώ μηνιαίως ανά πρόσφυγα θα διαθέτει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας στα ομόσπονδα κρατίδια, σύμφωνα με την απόφαση στην οποία κατέληξε η διάρκειας επτά ωρών συνάντηση της ‘Ανγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στην Καγκελαρία.

Ο υπολογισμός της κυβέρνησης, όπως τόνισε η κυρία Μέρκελ μετά τη συνάντηση, έχει γίνει με βάση 800.000 πρόσφυγες και κατά μέσο όρο πέντε μήνες αναμονή για την χορήγηση πολιτικού ασύλου. Με αυτό το «ζωντανό», όπως είπε η Καγκελάριος, σύστημα, η κεντρική κυβέρνηση αναλαμβάνει το «ρίσκο» τόσο για τον χρόνο διάρκειας της διαδικασίας χορήγησης ασύλου όσο και για τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που θα υποβάλουν τελικά αίτηση χορήγησης ασύλου. Ε��ιπροσθέτως, θα διατεθούν 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση κοινωνικών κατοικιών και 350 εκατομμύρια ευρώ για την φροντίδα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν τα κονδύλια αυτά θα θέσουν εν αμφιβόλω τον στόχο για μηδενικό νέο δανεισμό του κράτους, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι η αρχή για το “μαύρο μηδέν” παραμένει, αλλά το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κατάστασης στην πράξη.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 100.000 πρόσφυγες έφθασαν τον Αύγουστο στην Ελλάδα

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην οικογένεια που χωρίστηκε στο ταξίδι προς την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ