BlackRock: Αυξάνονται οι κίνδυνοι για Grexit

Αν και η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν περιλαμβάνεται ως υπόθεση εργασίας στο βασικό σενάριό της BlackRock, oι κίνδυνοι αυξάνονται, υπογραμμίζει σε ανάλυσή της.

Με τη μεταβλητότητα να παραμένει προς το παρόν κάτω του μετρίου, υπάρχει ακόμη πολύς χώρος για να αυξηθεί έτσι και υπάρξει κάποιος καταλύτης, τονίζει.

O χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα, η οποία είναι αντιμέτωπη με μια κρίση ρευστότητας την 9η Απριλίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η αποπληρωμή ποσού ύψους 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ,σημειώνει ενώ προσθέτει ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρή κρίση .

“Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι επενδυτές είναι γενικά ανήσυχοι σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις, δηλαδή μια έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ ή τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στις περιφερειακές χώρες” τονίζει  και προσθέτει ότι δεν έχει καταστεί σαφές από πού θα προέλθουν τα χρήματα προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Προκειμένου να απελευθερωθούν τα κεφάλαια που έχουν συμφωνηθεί βάσει του προγράμματος διάσωσης από την Ε.Ε., η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλει μια συγκεκριμένη πρόταση οικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, κάτι που όπως αναφέρεται, ακόμη δεν έχει γίνει.

Ακόμη όμως και αν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να υποβάλει μια λίστα μεταρρυθμίσεων που θα γίνει αποδεκτή από τους Ευρωπαίους, δεν είναι σαφές αν ο κυβερνητικός συνασπισμός στη χώρα θα είναι σε θέση να διατηρηθεί και να περάσει τις μεταρρυθμίσεις από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πηγή: enikonomia.gr

Δείτε επίσης:

Αναστασιάδης: Η Κύπρος έχει προετοιμαστεί για ενδεχόμενο Grexit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ